30. kolo
29.03.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon brankou Terriera vyloupil Rhoazon Park

Utkání mezi Stade Rennes a Olympiquem Lyon dlouho směřovalo ke konečné remíze, ale nakonec si tři body odváží hostující tým. Čtyři minuty před koncem vstřelil jedinou branku zápasu střídající Martin Terrier. Lyon si pojistil třetí místo a zároveň vyvinul tlak na druhé Lille, které má před svým zápasem již jen jednobodový náskok.

Pro Lyon to v žádném případě nebyl jednoduchý zápas. Svěřenci Bruna Génésia věděli, že je v Rhoazon Parku čeká těžká šichta a to se také potvrdilo. Rennes letos došlo daleko v Evropské lize a na Lyon si hodně věřilo.

Les Gones však nenechali nikoho na pochybách a otěže utkání převzali od úvodní minuty. Obléhání branky Tomáše Koubka mohl ukončit vstřelenou brankou ve 13. minutě Fekir, ale český brankář po jeho střele předvedl výborný zákrok. O deset minut později nebezpečně vypálil Depay, Koubek se sice prolétl vzduchem, ale zasahovat nakonec nemusel. Lyon byl v prvním poločase jednoznačně lepší, ale svojí převahu nedokázal vyjádřit. Rennes toho moc neukázalo, navíc ve 35. minutě muselo poprvé střídat, když se zranil James Sliki, jehož nahradil Jérémy Gelin. Tempo hry díky předchozímu ošetřování opadlo a zbytek prvního poločasu nic zajímavého nepřinesl.

Rennes si svojí velkou šanci schovalo až na začátek druhého poločasu. Po rohovém kopu pálil nadvakrát a šajtlí Sarr a za Lopesem se rozvlnila boční síť. V 68. minutě zase prověřil Koubkovu pozornost Ndombélé.

Zcela zásadní okamžiky byly k vidění až pět minut před koncem zápasu. Po zdařilé akci se před Lopesem zjevil Sarr, ale Lyon tuto šanci přežil a z následné akce rozhodl. Po zpětné přihrávce Duboise se z malého vápna prosadil střídající Martin Terrier. Rennes nemělo na odpověď moc času, Lyon se na poslední minuty zatáhl a vedení už nepustil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele