9. kolo
07.10.2018 21:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 5:0

Mělo to být velkolepé měření sil mezi dvěma dost možná nejsilnějšími týmy Francie. Paris Saint-Germain ale udělalo ze zápasu s Lyonem exhibici a po výhře 5:0 jasně ukázalo, kdo je v Ligue 1 nepřemožitelným pánem. Jako černá ruka řádil útočník Kylian Mbappé, autor čtyř přesných zásahů měl prsty i v prvním gólu a vyloučení. Červenou kartu nakonec viděly obě strany.

Jestli se o někom mluvilo jako o týmu, který je schopen zastavit, nebo alespoň přibrzdit rozjeté PSG, byl to Olympique Lyon. Není to tak dávno, co se svěřenci Bruna Génésia výborně popasovali s Manchesterem City a také na další tým pod kuratelou arabských šejků si věřili.

Začátek ale Lyonu vůbec nevyšel. Nejprve se mu po šesti minutách zranil Nabil Fékir a následně si Park princů poprvé zakřičel gól. Mbappého naprosto zbytečně sestřelil Lopes a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Neymar. Lyon sice rychle prohrával, ale v žádném případě se nepoložil a Paříži byl více než vyrovnaným soupeřem. Po půlhodině hry navíc přišla velká příležitost, protože Kimpembe šel do souboje přímo hororovým způsobem a nemohl od sudího vidět nic jiného, než červenou kartu.

Lyon měl svým způsobem utkání ve svých rukou, jenže závěr poločasu zbabral Tousart, který zbytečně fauloval Mbappého a po druhé žluté kartě byl i on vyloučen. Počet hráčů na hrací ploše se tedy vyrovnal.

První poločas byl v podání Olympique Lyon ještě dobrý, ve druhém ale totálně odpadl a Paříž, či konkrétně jen Kylian Mbappé, si otevřel střelnici. Po neúspěšném sólu Neymara uklidil balón z dorážky na přední tyč a zvýšil na 2:0. O chvíli později uklidil do prázdné branky Marquinhosovu pobídku a v 69. minutě zakončil pod břevno samostatný únik na Lopese - 4:0. Zdevastovaný Lyon inkasoval ještě pátý gól, když Mbappé dorážkou vyřešil velký závar před hostující brankou. Kylian Mbappé vstřelil za 13 minut čtyři branky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
RadekVonCZE

Destrukce Pařížanů pokračuje: 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele