33. kolo
21.04.2019 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

PSG i s Neymarem oslavilo zisk titulu výhrou nad Monakem, Mbappé vsítil hattrick

Obhajoba mistrovského titulu byla zřejmá už dříve, ovšem až tento víkend získalo PSG definitivní jistotu. Ještě před utkáním s Monakem nedokázalo Lille porazit Toulouse a tím se vše zpečetilo. Následnou oslavnou náladu si Pařížané přenesli i na trávník a Monako sprovodili ze hřiště třemi góly. Branky novopečeného šampiona pro ročník 2018/2019 obstaral jediný muž, symbolicky někdejší hráč Knížat Kylian Mbappé.

PSG mělo k dispozici již dříve několik "mečbolů", jenomže ani jeden nedokázalo proměnit. Po remíze se Štrasburkem a prohrách s Lille a Nantes se v Parku princů představilo Monako, znovu vzkříšené pod Leonardem Jardimem.

Oslavná nálada mohla domácím hned v úvodu zhořknout, v 7. minutě se totiž hnal na Aréolu Rony Lopes a brankář domácích předvedl fantastický zákrok. Do centra dění se brzy dostal i druhý brankář, monacký Subašić, který vinou zranění musel po čtvrthodině hry opustit hrací plochu a přenechat místo Diegu Benagliovi. Švýcarský brankář se sotva stačil rozkoukat, když mu Kylian Mbappé poslal do sítě první míč. Jednalo se o rychlou akci založenou na vlastní polovině, kterou Mbappé zakončil před Benagliem sám.

Mbappé byl pro obranu Monaka noční můrou, jeho rychlost dělala Knížatům obrovské problémy a Benaglio musel proti Francouzovi ještě dvakrát těžce zasáhnout. Nicméně ve 38. minutě si Mbappé seběhl mezi stopery na další přihrávku a tentokrát střelou k tyči zvýšil na 2:0. Ještě do konce poločasu mohlo Monako alespoň snížit, ale střelu Martinse vyrazil nad břevno Aréola.

Druhý poločas začal velkou událostí, po dlouhé době se na trávník vrátil brazilský míčový kouzelní Neymar. Pařížané dál hráli ve velké pohodě a především Mbappého bylo plné hřiště. V 55. minutě završil francouzský mistr světa hattrick, když pohodlně zakončil Alvesovu přihrávku na malé vápno.

Až třetí branka znamenala, že PSG pustilo nohu z plynu a víceméně kontrolovalo další průběh hry. Monako sice zvládlo deset minut před koncem korigovat na 1:3, když smolného odrazu do šestnáctky využil Alexander Golovin, ale více už se v Parku princů nestalo. PSG porazilo Monako díky famóznímu výkonu Kyliana Mbappého 3:1 a může se ponořit do víru oslav mistrovského titulu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele