35. kolo
29.04.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Stade Rennes - Toulouse FC 2:1

Proti Toulouse to nebyl snadný zápas, ale Rennes ho nakonec zvládlo, díky čemuž mu bude po pětatřiceti kolech patřit šestá příčka. TFC oproti tomu zůstává stále těsně nad propastí.

Hodně výrazným způsobem se do děje tohoto utkání zapsal James Léa-Siliki. Ale o tom později. V 9. minutě započali domácí první slušnou akci. Wahbi Khazri však v dobré pozici Bourigeaudův centr nezpracoval. V 18. minutě se do vápna soupeře dostal Yaya Sanogo a jeho přihrávku srazil Joris Gnagnon tak smolně, že lobem přeletěla brankáře a zapadla do brány - 0:1.

Hodně zvláštní moment ovšem Les Rouges et Noirs nepoložil a ještě do konce úvodního dějství se podařilo vyrovnat. Dlouhý balon Ramiho Bensebainiho z hloubi pole z první posunul Khazri na druhou tyč, kde už pro Léa-Silikiho byla jednoduchá dorážka - 1:1. V závěru úvodního poločasu dokonce neměli svěřenci Sabriho Lamouchiho daleko k tomu, aby šli do vedení. S tvrdou Bensebainiho ranou si Alban Lafont zkušeně poradil.

Dvě minuty po změně stran stál Siliki na levé straně hřiště, odkud poslal milimetrově přesnou přihrávku napříč pokutovým územím. Benjamin Bourigeaud už byl sice trochu z úhlu, nicméně přesto dopravil kulatý předmět na místo určení - 2:1. Chvíli po rozehrávce inkasoval asistent u této trefy žlutou kartu.

A o dvacet minut později, konkrétně to bylo v minutě sedmdesáté, zasáhnul ve vzdušném souboji loktem do obličeje Maxe Gradela, tudíž musel po druhé kartě ze hřiště. Potvrdilo se, že v zápasech TFC se v plném počtu na obou stranách nedohrává zase až tak často. V závěrečné desetiminutovce musel ještě proti Gradelovi předvést výborný zákrok Tomáš Koubek.

Stade Rennes už ale tři body uhájilo, díky čemuž si připisuje čtrnáctou výhru v sezoně a za pátým ASSE zaostává pouze o jediný bod. Smazat se ho pokusí za týden v dalším duelu hraném v Roazhon Parku. Protivníkem bude Racing Strasbourg. Naopak Toulouse čeká mimořádně náročný střet s Lille, který by mohl ledacos napovědět.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele