27. kolo
25.02.2018 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 3:0

Jubilejní čtyřicáté vítězství ve slavném Le Classique si připsali fotbalisté PSG, kteří se svým úhlavním rivalem neměli příliš starostí. Marseille, která se neúspěšně pokoušela vzpamatovat po porážce z Evropské ligy proti Braze, poprvé inkasovala po deseti minutách, kdy se trefil Kylian Mbappé, následně si vlastence vsítil Rolando, a po poločase pečetil vítězství Edinson Cavani.

Oba týmy před vzájemným soubojem neměly výraznější potíže s absencemi a nasadily prakticky nejsilnější možné složení. Zatímco domácí kouč Unai Emery vsadil vepředu na osvědčený trojzubec v podobě Mbappého, Cavaniho a Neymara, jeho protějšek Rudi García poslal očekávaně do ofenzívy své opory Thauvina a Payeta, na hrotu pak operoval osamocený Germain.

Vstup do utkání se PSG náramně vydařil. Dani Alves svou kolmicí se štěstím uvolnil Mbappého, ten si poposunul míč na svou levačku a podél brankář Pelého zamířil přesně na bližší tyčku. Ve 27. minutě přišla na řadu druhá branka. Kurzawa s Rabiotem zakombinovali na levé straně, následně v šestnáctce zakončoval Neymar, a jeho střela po zásahu bránícího Rolanda skončila v síti.

Hosté v útoku prakticky po celou dobu poměrně hodně tápali. Pařížský gólman Areola si poprvé výrazněji sáhl na míč až minutu před koncem, kdy se ho snažil ohrožovat Zambo Anguissa, a v závěru půle ještě po přihrávce Thauvina vypálil ze střední vzdálenosti Payet, ovšem svou levačkou bránu minul. Ani po přestávce pak z jejich strany nepřišlo výrazné zlepšení.

PSG udržoval pohodlný náskok, který se ještě snažil nějakým způsobem pojistit, a to se mu podařilo v 55. minutě. Když Neymar podnikal výpad po levé straně, Zambo Anguissa i Thauvin, potažmo i pravý bek Sakai, působili jako netečný kompars, následně se Brazilcova nahrávka dostala ke Cavanimu, a ten z otočky dělovkou propálil Pelého.

V podstatě až v závěrečné desetiminutovce, za rozhodnutého stavu, se Les Phocéens v ofenzívě aspoň nějakým způsobem osmělili. V 81. minutě mohl snížit střídající N'Jie, avšak jeho pokus směřující do prázdné brány zastavil na brankové čáře stoper Thiago Silva. Technicky se snažil na Areolu vyzrát rovněž Luiz Gustavo, ovšem jeho zakončení chyběla větší razance.

Jestli PSG může opravdu něco pořádně trápit, pak je to zcela určitě zdravotní stav nejdražší posily v historii fotbalu Neymara. Ten totiž musel odstoupit předčasně ze hry v 76. minutě poté, co si nezaviněně ošklivě podvrtnul kotník, a z hrací plochy byl odnesen v bolestech na nosítkách. Až podrobnější vyšetření ukážou, jak moc je jeho zranění nakonec vážné.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele