5. kolo
10.09.2017 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Rennes 1:3

Tomáš Koubek se od dob Petra Čecha jako první český hráč od roku 2004 objevil v základní sestavě Rennes. A byla to pro něj zároveň velmi povedená premiéra, protože bretaňský celek, který po čtyřech kolech nedokázal zvítězit, nečekaně vyloupil Stade Vélodrome. Marseille si tak po posledním debaklu od Monaca reputaci určitě nenapravila.

Společně s posledními Métami byli hosté jediní, kdo si do této chvíle nepřipsal v Ligue 1 jediný plný bodový zisk. Že by se jim to však mělo podařit na půdě ambiciózního OM, to byl spíše neočekávaný scénář. Domácím se hrubě nevydařil vstup do utkání, ani ve druhé půli nijak nezářili, a na soupeře našli recept až za rozhodnutého stavu v samém závěru.

Už po dvou minutách se Rennes ujalo vedení. Sarr unikl po pravé straně pomalému obránci Abdennourovi, přihrál na hranici brankového území, odkud Khazri parádní patičkou překonal marně se natahujícího gólmana Mandandu. Tunisan, který je v klubu na hostování ze Sunderlandu, ukázal, že pro tým by mohl být opravdu výraznou posilou.

Na úvodní překrásnou branku Khazriho navázal o osm minut později Bourigeaud, který se spolu se spoluhráči dostával do brejku, nakonec se rozhodl zhruba ze třiceti metrů vystřelit, a jeho dělovka skončila přesně na bližší tyčce. Olympique působil i nadále na hřišti hodně malátným dojmem a na protivníka nenacházel absolutně žádný recept.

Hosté nakonec tři body pojistili dvacet minut před koncem. Bourigeaud rozehrál standardku zprava prudkou nahrávkou do šestnáctky, odkud Gnagnon propálil Mandandu poměrně snadno. Domácí dvě minuty před koncem přidali aspoň čestný úspěch. Payet uvolnil Sansona, jenž pokusem na vzdálenější tyč překonal v tu chvíli nereagujícího Koubka.

V nastavení dokonce mohl SRFC přidat svou čtvrtou branku, v šestnáctce totiž střídající Rolando zažehnával nebezpečí na poslední chvíli a zezadu nešikovně podrazil jiného náhradníka Leu Silikiho, za což sudí Gautier nařídil pokutový kop. Při jeho exekuci ale selhal Mubele, jenž z bílého puntíku poslal míč pouze nad břevno.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

OM by měla využít slabé formy SR a získat všechny body.

Tip:1

Reagovat
kattos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele