9. kolo
14.10.2017 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - Paris Saint-Germain 1:2

Dijon byl blízko blizoučko velké senzaci, mohl se stát teprve druhým týmem, který obere o body favorizované PSG, jenže se tak nestalo. Pařížany spasil dvougólový Thomas Meunier, přičemž rozhodující branku vstřelil až v poslední minutě utkání. Paris Saint-Germain tak navyšuje vedení v tabulce a je nadále suverénní.

Svěřenci trenéra Emeryho moc dobře věděli, že Monako předchozí den ztratilo všechny body v Lyonu, a tudíž měli velkou příležitost zvýšit náskok na čele pelotonu. Zápas v Dijonu měl být na první pohled snadnější, ale favorit se nakonec na tři body hodně natrápil.

Z pohledu Dijonu bylo hodně důležité, že přečkal úvodní nápor PSG. Hosté byli dle očekávání aktivnější, svého soupeře hned ze začátku zmáčkli, ale branku nevstřelili. Hořčice navíc čas od času vystrkovaly růžky, po půlhodině měl velmi slibnou příležitost Benjamin Jeannot, který po přesném centru pálil hodně mimo. Činit se ale musel i Aréola, když jen o pár minut později tvrdě vypálil Kwon. Pařížané si chtěli pomoci standardní situací, na sklonku prvního poločasu rozehrál volný přímý kop Dani Alvés a Dijon zachránilo břevno!

Dijon se držel i ve druhém poločase. Po hodině hry přestřelil na zadní tyči odkrytou branku Kylian Mbappé, a když o deset minut později opět spálil prvotřídní tutovku, začínali se hosté o výsledek obávat. Dijon držel střelce PSG na uzdě do 71. minuty, pak se totiž dostal k dorážce nikým nehlídaný Thomas Meunier a Unai Emery si mohl oddechnout.

Paříž sice vedla, ale zápas zdaleka nebyl rozhodnut. Hosté dále drželi balón a měli i šance, jenomže Dijon skvěle bránil a v 88. minutě přichystal favoritovi velký šok. Benjamin Jeannot se dostal k odvrácenému balónu a z voleje ho nekompromisně napálil směrem na branku Aréoly. Rána zapadla přesně pod břevno a brankář Pařížanů byl bez šance.

Dijon byl velmi blízko cennému bodu, ale PSG ukázalo svojí obrovskou sílu a ve třetí minutě nastavení rozhodlo. Thomas Meunier byl podobně jako u své první branky absolutně nehlídán, znovu se dostal k dorážce a domácí opět vytrestal. PSG díky výhře 2:1 navyšuje vedení v Ligue 1 na rozdíl šesti bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele