2. kolo
21.08.2016 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Metz 3:0

Pařížský velkoklub napínal své příznivce a příznivkyně až do druhého poločasu. Nakonec si však s Metami poradil a spolu s Lyonem a Nice neztratil ve dvou utkáních nové sezony ani bod.

První šanci zápasu si na konto připsal po dvaceti minutách hry Edinson Cavani, jenže jeho hlavička mířila vedle. Následně vybídnul ke skórování Ángela Di Maríu, ale ten z dobré pozice rovněž minul. Uruguayský forvard mohl zaznamenat první trefu v tomto ročníku čtyři minuty před závěrem úvodního dějství.

Brankáře Thomase Didillona se sice překonat podařilo, nicméně obránce Simon Falette dokázal míč ztečovat do tyče, od níž se odrazil k Laywinu Kurzawovi. Bývalý hráč AS Monaco, který rozhodl minulý týden duel na Korsice, však dorážku přetavit v gól nedokázal. Dočkal se až ve druhém poločase, avšak ještě před ním se trefil Lucas Moura.

Protiútok šel přes Di Maríu a Serge Auriera, který nahrál brazilskému fotbalistovi a ten přízemní střelou do vzdálenějšího rohu poslal svůj tým do vedení - 1:0. Domácí brankář Kevin Trapp musel být ve střehu o čtyři minuty později, kdy se hlavičkou chtěl prezentovat Falette. Za další čtyři minuty pálil z hranice šestnáctky Renaud Cohade a třetí příležitost si hosté vytvořili zásluhou Mevlüta Erdinga, leč ani on neuspěl.

V 67. minutě dělali Falette a Didillon co mohli, aby zastavili Ángela Di Maríu. Nezadařilo se, a tak mohl přidat druhou branku Laywin Kurzawa - 2:0. V nastaveném čase ještě všechno pojistil Marco Verratti, takže PSG z posledních 40 utkání Ligue 1 prohrálo v Parku princů jen jedno jediné, a to 20. března v zápase s AS Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doma to už musí být jiné kafe. Je na čase zase navázat na výkony jako proti Realu, Interu, Leicesteru nebo Lyonu.

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Musím se pochválit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele