Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 3, 6. kolo
20.11.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Portugalsko - Polsko 1:1

Polsko sice nemohlo před tímto duelem odvrátit svůj sestup z nejvyšší výkonnostní ligy do béčkové, díky uhrané remíze v Portugalsku se mu ale podařilo vybojovat nasazení do prvního výkonnostního koše pro kvalifikaci na EURO 2020. Předskočilo totiž na dálku Německo, a to hlavně zásluhou hodně zlepšeného výkonu ve druhém půli.

Úvodní poločas nepřinesl, tedy až na vstřelenou branku, v podstatě nic moc zajímavého. První střela na bránu byla vyprodukována ve 14. minutě, po rohovém kopu se k zakončení dostal portugalský pravý bek Joao Cancelo, ovšem svou pravačkou netrefil kýžené zařízení. Ve 33. minutě už přišel na řadu přece jenom jeden z důležitých okamžiků.

Renato Sanches z rohového čtvrtkruhu poslal prudký centr na bližší tyčku, tam se nacházel nedůrazně bráněný André Silva, jenž svou hlavičkou balón prodloužil přesně k hornímu rohu brány. Poláci mohli poměrně záhy vyrovnat, konkrétně v 37. minutě, a to po standardní situaci, nicméně Kedziora svou střelu hlavou usměrnil pouze do břevna.

Hosty tahle situace probudila, o tři minuty později mohli udeřit znovu, v dobré pozici se ocitl Frankowski, ale na brankáře Beta nevyzrál. Ani po přestávce se následně tempo hry nijak výrazně nezvýšilo, především ne v první patnáctiminutovce. Dvakrát se snažil odpovědět na nepříznivý stav Grosicki, jenže svá mířidla neseřídil dle svých představ.

V 63. minutě dostalo Polsko velkou naději, že by v tomhle utkání mohlo ještě uspět. Milik se totiž objevil ve vyložené gólové možnosti, zezadu byl stažen k zemi Danilem Pereirou, sudí Karasev ukázal faulujícímu Portugalcovi červenou kartu, a protože k přestupku došlo v pokutovém území, kopala se penalta, kterou Milik dokázal napodruhé proměnit.

Oslabené Portugalsko bylo zranitelné, třeba v 69. minutě mohl přidal další polskou branku Krychowiak, avšak po rohovém kopu se těsně neprosadil. Deset minut před koncem pálil hodně nebezpečně Zieliňski, ale perfektní zákrok vytasil Beto. A hned po svém střídání se snažil zaskórovat Kadzior, ovšem o kousek minul prostor mezi třemi tyčemi.

Domácí nicméně i bez Cristiana Ronalda nebo Bernarda Silvy udrželi doma alespoň remízu a zachovali si ve skupině svou neporazitelnost. V Lize národů však bezpochyby podstoupili jeden z nejtěžších zápasů. Každopádně v červnu příštího roku se mohou těšit na závěrečný turnaj o celkové prvenství, který mimochodem budou konat právě oni.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sport.pl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele