14. kolo
24.11.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Banega z pokutového kopu vystřelil Seville těsnou výhru

Zaváhání Atlética Madrid dokázala využít Sevilla. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho zvítězili ve Valladolidu i za přispění čistého konta Tomáše Vaclíka 1:0. O osudu utkání rozhodl pokutový kop, který už po třinácti minutách proměnil Éver Banega.

Pro Sevillu jde o velice důležité vítězství, které jí vrací zpět do boje nejen o Ligu mistrů, ale také o titul. Na stadionu Josého Zorrilly se nehrál bůhvíjaký fotbal, vyložených šancí bylo velice málo, navíc Sevilla měla za celé utkání jen dvě střely na branku, Valladolid pak dokonce jenom jednu.

Zápas se lámal už v jeho úvodní čtvrthodině. Nolito byl ve 12. minutě v pokutovém území faulován Moyanem a sudí nařídil pro Andalusany pokutový kop. Brankář Masip sice Banegovu střelu vystihl, ale celá situace se musela pro nedodržení předpisů chytání penalty zopakovat. Druhý pokus už Banega uklidil do pravého horního rohu a Sevilla ve Valladolidu vedla 1:0. Domácí pak zlepšili hru a měli nějaké náznaky šancí, nejblíže vyrovnání se ocitli ve 39. minutě, kdy akrobatické Ramírezovo zakončení zneškodnil Vaclík. Český brankář jinak příliš práce neměl, ve Valladolidu se hrálo vyrovnané utkání s minimem brankových příležitostí.

A bohužel divák se po obrátce změny nedočkal. Spousty faulů, přerušení a nepřesností na obou stranách nedovolily žádné ofenzivní hody. Druhý poločas dokonce žádnou velkou šanci nenabídl. Zajímavý byl až závěr utkání, respektive jeho nastavený čas, během kterého uviděl druhou žlutou a tedy červenou kartu Lucas Ocampos. Sevilla nejtěsnější vedení uhájila a v tabulce se posunula už na třetí místo za vedoucí duo Barcelona-Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele