8. kolo
06.10.2019 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Barcelona deklasovala Sevillu, Vaclík čtyřikrát inkasoval

Barcelona si ve šlágru kola hravě poradila se Sevillou a po výsledku 4:0 se zařadila o dva body za vedoucí Real Madrid. Sevillští tak znovu potvrdili, že se jim na stadionu Camp Nou vůbec nedaří. Vaclíka postupně překonali Luis Suárez, Arturo Vidal, Ousmane Dembélé a Lionel Messi. Dvě vyloučení v podání Araúja a Dembélého už neměla na výsledek vliv.

Pro českou reprezentační jedničku Tomáše Vaclíka dopadlo utkání tím nejhorším možným způsobem. Obrana Sevilly se pod náporem Katalánců sesypala, Vaclík byl pak vystavován tváří v tvář barcelonským útokům a co je hlavní, čtyřikrát inkasoval.

Sevilla sice začala nebojácně, v úvodních minutách překvapivě držela častěji balón, ale do větší šance se nedostala, kdežto Barca po půlhodině hry nemilosrdně trestala. V 11. minutě selhal ve stoprocentní šanci sevillský Luuk de Jong tak, že ter Stegen opět předvedl skvělý zákrok. Německý brankář chytá ve velké pohodě a je jednou z hlavních opor katalánského celku. Luuk de Jong zařídil ještě jednu příležitost na zadní tyči a pak už to přišlo. Do Semedova přesného centru se nůžkami opřel nikým nehlídaný Luis Suárez a Tomáš Vaclík se mohl jen ohlédnout. Barcelona vedla a nezůstalo jen u jednoho gólu. Na Arthurův pas si seběhl na malé vápno Arturo Vidal a jemným šťouchnutím do protipohybu podruhé překonal hostujícího brankáře. Obrana Rojiblancos zažívala krušné chvíle a ještě do konce prvního poločasu Valverdeho svěřenci zvýšili na 3:0. Dembélé se zasekávačkou zbavil obránce a umístěnou střelou znovu nedal Vaclíkovi nejmenší šanci.

Sevilla v prvním poločase doplatila na neproměněné šance Luuka de Jonga a mizernou obranu a druhý poločas začala stejně. Luuk de Jong v další tutovce orazítkoval tyč a vzápětí Lionel Messi narazil při střele na Tomáše Vaclíka. Český brankář se nakonec gólu z kopačky Argentince nevyhnul. Messi fantasticky zahrál volný přímý kop a na jeho střelu Vaclík nedosáhl. Barcelona měla i spoustu dalších možnosti, ale skóre už se neměnilo. Barce ani příliš neuškodilo hned dvojí vyloučení Ronalda Araúja, který zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval Chicharita, a také Ousmane Dembélého, který za vyražení spreje sudímu musel rovněž do sprch.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

3:1...…….Leo,Luis,Greiz………...

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
dextroza_m

5 : 1. Jong, Messi, Messi, Griez, Dembe

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele