22. kolo
03.02.2019 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético podlehlo Betisu a ztráta na první místo vzrostla

Zaváhání vedoucí Barcelony hostující Atlético Madrid nevyužilo a s Betisem dokonce prohrálo. V Seville rozhodla zápas jediná branka, kterou z pokutového kopu vstřelil Sergio Canales. Nepříliš povedenou premiéru si v dresu Atletů odbyla nová akvizice Álvaro Morata.

Atlético vyrukovalo do zápasu už s novou posilou útočníkem Álvarem Moratou, který přišel teprve před pár dny z londýnské Chelsea. Někdejší hráč nenáviděného Realu Madrid zaujal místo vedle obvyklé stálice Antiona Griezmanna.

Samotné utkání slibovalo zajímavou podívanou, ale první poločas přes veškerá očekávání zklamal. Hned ve 3. minutě měl sice Betis obrovskou příležitost, když hlavičku Joaquína skvěle zlikvidoval Oblak. Oba celky se pak nemohly dostat do tlaku, takže se převážně bojovalo o střed hřiště.

Divákům na stadionu Villamarín nezbývalo nic jiného, než doufat, že se po obrátce věci změní. Přispět k tomu mohlo i střídání Atletů. Diego Simeone poslal na hřiště Filipeho Luise, ten nahradil Santiaga Aríase. Na druhé straně zase nahradil Sidnei Marca Bartru. Obraz hry se ale ani po tom výrazně nezměnil.

V 54. minutě se dostal ke střeleckému pokusu Griezmann, ovšem francouzskému útočníkovi scházela větší přesnost i razance. Velké emoce vzbudil o chvíli později souboj Moraty s Feddalem, po kterém se hosté dožadovali pokutového kopu. Sudí se poradil s videem a penaltu nakonec neodpískal. Tedy alespoň v tento moment, protože o několik minut později se tak stalo po ruce Filipeho Luise. Betis dostal ideální možnost na vstřelení vedoucího gólu a touto nabídkou nepohrdl Sergio Canales. Jan Oblak sice správně tipl směr, ale cestě balónu do branky nezabránil.

Atlético ještě mělo dostatek času s výsledkem něco udělat, jenomže recept na obranu Béticos hledalo marně. Domácí v závěru kouskovali hru, pomáhali si fauly a zkrátka dělali vše pro to, aby se madridský celek do žádného náporu nedostal. Taktika slavila úspěch, Betis nejtěsnější vedení uhlídal a získal cenný skalp průběžně druhého týmu LaLigy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

343

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele