12. kolo
11.11.2018 16:15 CET
3 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Barcelona - Real Betis 3:4

Návrat do sestavy Barcelony pořádně zhořkl pro Lionela Messiho, potažmo celou FC Barcelonu. Betis Sevilla vyloupil stadion Camp Nou a odváží si domu tři body za vítězství 4:3!

Psalo se 10. září roku 2016, kdy naposledy padla Barcelona na vlastním hřišti proti soupeři z La Ligy, konkrétně to bylo proti Deportivu Alavés. V dnešním utkání chybovala především domácí obrana, která si poprvé od roku 2003 nechala doma nasázet 4 góly. Všechny tyto milníky dnes přepsal hostující celek, který má papírově velice zajímavý tým, avšak až doposud zcela nenaplňoval svůj potenciál.

Před výkopem utkání vše nasvědčovalo tomu, že domácí si dokráčí pro další velké vítězství. Po několikazápasové pauze se vrátil hvězdný Lionel Messi a plné Camp Nou bylo připraveno hnát své miláčky do útoku. Oba soupeři začali první poločas zostra. Domácí gólman Ter Stegen musel poprvé zasahovat již v 7. minutě, kdy vyrazil pokus Joaquína nad branku. Ve 12. minutě se připomněl i navrátilec Messi, který si poradil hned s pěticí protihráčů, avšak jeho pokus byl zablokován jedním z obránců.

Běžela 20. minuta a domácí se dostali po sraženém centru k rohovému kopu. Ten se domácím příliš nepovedl a hosté tak mohli do rychlého protiútoku. Júnior Firpo dostal krásný pas, po kterém mohl volně unikat po levé straně až do velkého vápna. Tam proti němu zůstal osamocen S. Roberto, kterého Firpo zmátl kličkou do středu hřiště a prudkou ranou na bližší tyč prostřelil domácího Ter Stegena!

Domácí se ve 26. minutě dostali k volnému přímému kopu. K tomu se postavil Messi a nádherným pasem našel stopera Lengleta, který měl střelu na dlouhou nohu, ale i tak stačil zakončit. Střelu však bravurně vytěsnil hostující gólman Lopéz reflexivním zákrokem.

Ve 34. minutě se odehrála obdobná situace, předcházející prvnímu inkasovanému gólu domácích. Barcelonští zahrávali rohový kop, ze kterého však nabídli šanci k protiútoku Betisu Sevilla. Domácí obrana zůstala jako zkoprnělá a vůbec nereagovala na centr Cristiana Tella z pravé strany, který našel zcela volného Joaquína. Ten placírkou uklidil míč do brány a první poločas tak skončil senzačním vedením hostujícího Betisu Sevilla 2:0!

Domácí trenér Valverde nebyl spokojen s hrou své středové řady, kde o poločase vystřídal Arthura za A. Vidala. Barcelonští vlétli v úvodu druhého poločasu na svého soupeře a hned ve 48. minutě se ke střele prokličkoval opět Messi, jehož rána letěla prolétla půl metru kolem tyče.

V 57. minutě sáhl domácí trenér k opětovnému střídání, dosud nevýrazného Malcoma vystřídal Munir, který vzápětí po vystřídání připravil šanci pro svého kolegu Suáreze. Bohužel pro domácí, také jeho pokus skončil mimo tyče hostujícího gólmana.

Obrázek hry v druhém poločase se příliš nelišil od toho prvního. Domácí Barcelona se snažila držet míč na svých kopačkách a hosté trpěli vyčkávali na svou šanci zaútočit z protiútoků. Domácí Jordi Alba se v průběhu 67. minuty řítil do vápna, kde padl po souboji s Cristanem Tellem a rozhodčí tak nařídil penaltu. K té se postavil Lionel Messi a s přehledem ji proměnil. Domácí tak snižují na průběžných 1:2.

Betis Sevilla se z této branky oklepal velice záhy. Neuběhly ani 4 minuty a k centru do vápna se dostal hostující záložník Lo Celso, jehož střelu nedokázal ter Stegen lapit a míč mu propadl za brankovou čáru. Hosté tak opět vedou o 2 branky na stadionu Camp No!

Domácí se ani po tomto gólu nehodlali vzdát. V 79. minutě se o snížení na 2:3 postarali oba střídající hráči. Munir si nejprve skvěle naběhl za obranu Betisu, odkud posouval míč na lépe postaveného Vidala, který míč dorazil do odkryté branky.

Schylovalo se k závěrečnému tlaku domácích, kterým však překazil plány Ivan Rakitić. V 82. minutě šel ve středu hřiště do zbytečného skluzu, během něhož zasáhl nohy protihráče a uviděl druhou žlutou kartu. Domácí stále prohrávali o jeden gól a navíc dohrávali utkání v oslabení!

Toho využili opět hosté k bleskurychlé akci, na jejímž konci přihrával Júnior Firpo na Sergia Canalese. Ten touto přihrávkou nepohrdl a zvýšil vedení svého týmu na 2:4.

Barcelonští se dostali ještě v samotném závěru utkání k poslední šanci. Arturo Vidal přihrával uvnitř vápna na Lionela Messiho, který vstřelil svůj druhý gól v utkání a alespoň koriguje stav na 3:4. Nic více se již neudálo a rozhodčí ukončil tento nešťastný zápas pro domácí výběr.

Autor: Lukáš Vladyka / onlajny.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
boryland

3:0..............Leo 3...................

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
remeslnik

málo !!!

Reagovat
valloire

ale dvojka v suchym, to uznáš

Reagovat
remeslnik

jaja, bohužel, tož du s bečením dom !!! A to jsem myslel, že si dneska udělá Barca fóra (náskok). Prd ..

Reagovat
valloire

to sis samozřejmě nemyslel sám

Reagovat
remeslnik

Stejně za to můžeš ty, že Barca dostala na prdel !!!

Reagovat
valloire

kéž by to tak fungovalo

Reagovat
remeslnik

moc bys mlsal, nic nebude !!!

Reagovat
valloire

ale je to škoda, to uznáš

Reagovat
remeslnik

jak pro koho. Pro mně určitě ne-e. Ty si takový malý záškodník a ty bys nenechal Messiho ( Barcu) už nikdy nic vyhrát, lakomečku. Jak říkám - Nic nebude !!

Reagovat
valloire

Ale nechal. Poslední zápas v sezoně o sestup s Huescou.

Reagovat
remeslnik

Reagovat
valloire

hele kecam, chci nabušenou Barcelonu....a takovou chci porážet. Bez Barcelony by nebyl Real takovej klub. No a opačně....

Reagovat
remeslnik

Taky bych chtěl nabušenou Barcu, která by měla potenciál jasně přehrávat soupeře a vyhrála aspoň tu LM ( protože bez toho může Leo na BdO zapomenout, ikdyby dal 100G za sezonu), jenže k tomu má pořád ještě daleko. Vždyť Leo si to tam nemá pořádně s kým dát. Doby ťukesu s Donem a Xavim jsou pryč a noví tam nejsou, snad jen Arthur by mohl, Couts taky, ale ten má asi problém s hlavou a taky možná mu nesedí tento pěší styl. A k tomu ještě tento trenér. Vaši kluci to ve většině pořád mají v sobě. A neřekl bych že nemají motivaci po hattriku, ta je vždy. Možná jsou už ale i opotřebovaní, čímž jsou náchylnější k nějakým zraněním. Taky by se vám hodil někdo, kdo dá nový impuls, kdo to dá zas dohromady. No a asi i nějaký střelec-dravec.

Reagovat
Messi the Genius"10"

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

vysledek nevysledke... ale je videt... ze rozhodcim nedela problem pomahat Barcelone i pres VAR

jasnej ofsajd pri golu na 2:3 a uzna gol... ikdyz se zkoumalo video

Reagovat
smazaný uživatel

a gol na 3:4 uznanej pro Barcelonu naopak z ofsajdu

vysmech

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedna situace nebyla ofsajdová ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Vy pisete pre cesky bulvar, pretoze to boli absolutne ciste goly, ofsajd tam nebol ani nahodou.

Reagovat
smazaný uživatel

jakej offside ty blbečku vylízanej?

Reagovat
dextroza_m

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele