20. kolo
20.01.2019 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Barcelona vyhrála po sedmé v řadě, doma porazila Leganés 3:1

Už sedmé vítězství v řadě si na své konto připsala vedoucí Barcelona, když doma porazila Leganés 3:1. Svěřenci Ernesta Valverdeho měli po celý zápas jasnou převahu a tři body si zasloužili. Barcelona si tak nadále drží pětibodový náskok před druhým Atlétikem.

Prakticky od začátku zápasu to byla hra na jednu branku. Barcelona svým typickým způsobem držela balón a hledala skulinky uvnitř defenzívy Leganésu. Nutno podotknout, že hosté se první půlhodinu bránili velmi dobře a Barcu do ničeho vážného nepustili. Kataláncům se ale vyplatila trpělivost a přesně ve 32.minutě už se Camp Nou mohl radovat. Jordi Alba prudkou přihrávkou našel ve vápně Dembélého, který jen nastavil kopačku a uklidil balón nechytatelně k tyči - 1:0.

Domácí se po vstřelené brance mohli uklidnit a nadále kontrolovat hru. Leganés si za první poločas žádnou gólovku nevypracoval, takže po první půli v Barceloně těsně prohrával. Nicméně Leganés většinou sehrál s Barcou dobré utkání a i v tomto zápase se přihlásil o slovo. V 57. minutě Nasjrí procedil přihrávku před branku, kde sklepl balón za ter Stegenova záda Martin Braithwaite, takže bylo srovnáno 1:1. Leganés však nadějný výsledek dlouho neudržel. Dvacet minut před koncem předvedl vynikající zákrok po Messiho střele brankář Cuéllar, jenže Luis Suárez rychle s přispěchal s dorážkou a tady už byla hostující opora bezmocná. Barcelona znovu v zápase vedla a tentokrát už na hrací ploše postrádala zraněného Dembélého, kterého mezitím nahradil Malcom.

Barcelona měla i další šance a vlastně bylo jen otázkou času, kdy odskočí na rozdíl dvou branek a tím definitivně získá zápas na svojí stranu. Jordi Albovi se to střelou doprostřed ještě nepovedlo a až v nastavení Lionel Messi rychlým švihem pod břevno nedal Cuéllarovi šanci. Katalánský velkoklub splnil povinnost a po další výhře, už sedmé v řadě, dál kraluje LaLize.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
boryland

3:1............Leo 2,Couts............

Reagovat
ttopi

Leo na pána

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele