29. kolo
02.04.2017 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Granada CF - FC Barcelona 1:4

Ani absence Lionela Messiho nezabránila Barceloně nasázet v Granadě čtyři góly a výhrou 4:1 udržet krok s vedoucím Realem Madrid. Obhájce titulu podobně jako jeho úhlavní sok ovšem po většinu zápasu neměl nic jisté a až dva góly v závěrečných minutách definitivně strhly zisk všech tří bodů na jeho stranu. Odstup barcelonských z druhého místa je tak nadále dvoubodový, ovšem vedoucí Real má stále jedno odložené utkání k dobru. Granada zůstává předposlední, a to s masivním osmibodovým odstupem od záchrany.

Vstup do zápasu se favoritovi rozhodně příliš nevydařil. Ve čtyřiadvacáté minutě sice Neymar doklepl do sítě parádní Suárezovu ránu, odraženou od břevna, ovšem v radosti brazilskému střelci zabránil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Aktivního Suáreze pak opakovaně držel na uzdě domácí brankář Ochoa a zdálo se, že první půle vyzní lépe pro mexického gólmana. Minutu před odchodem do kabin však uruguayský forvard převzal milimetrový pas Jordiho Alby a neméně kvalitní ranou poslal Barcelonu do vedení.

Granadský kouč Lucas Alcaraz o přestávce zareagoval nasazením Jeremieho Bogy, který se za tuto důvěru odvděčil hned po několika minutách pobytu na hřišti. Kmenový hráč Chelsea, který na jihu Španělska hostuje, totiž v padesáté minutě využil povedené kolmice do rozhozené barcelonské obrany a povedenou střelou se postaral o nečekané vyrovnání.

Radost granadských ovšem neměla dlouhého trvání. Ve čtyřiašedesáté minutě vrátil favoritovi vedení Paco Alcácer, který již v úvodu první půle nahradil na trávníku zraněného Rafinhu. Španělský forvard s přihrávkou Suáreze nijak neotálel a nekompromisním zakončením dal vzpomenout na předešlá povedená léta ve Valencii. Když pak osm minut před koncem uviděl Uche Agbo dvě žluté karty v rychlém sledu za sebou, rozpadly se naděje Granady na bodový zisk úplně. Místo závěrečného dramatu tak ještě navýšili náskok hostí zásluhou Neymara a Ivana Rakitiće, jehož střelu si srazil do sítě Mathieu Saunier. Neymar pak ještě mohl přidat i druhý zásah večera, avšak trefil pouze tyč.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 POJĎME GRANADA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Další zápas z kategorie nůž na krku. Další ztráta by byla konečná.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodovat bude EC.

Reagovat
smazaný uživatel

No kdybychom dnes nevyhráli tak už ne.

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2 bez debat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

teď jseš k smíchu ty

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak jasný ten zápas nebyl

Reagovat
ttopi

Bylo to drama až do konce. Ještě v 86.minutě jsem se bál o výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele