3. kolo
16.09.2007 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - FC Barcelona 0:0

FC Barcelona začíná být ve vážných problémech. Po známkách zlepšení proti Bilbau přišel další tragický výkon, tentokráte na hřišti Osasuny, kde nejenže Barca nevyhrála, ale nakonec mohla být ještě ráda za bod, neboť větší šance si vypracovali bojovnější Baskové.

Hostům chyběla celá řada opor, kvůli zranění do Pamplony neodcestovali Puyol, Eto’o ani Messi, přesto byla základní jedenáctka obsazena více než kvalitně. V útoku se po bok hvězd Henryho s Ronaldinhem postavil mladý Giovani Dos Santos a oba své slavnější kolegy zcela zastínil. Brazilec s Francouzem byli skutečně po většinu zápasu zcela neviditelní a tandem, který měl u soupeřů budit hrůzu, nečiní obráncům skoro žádné problémy. Sám Dos Santos na všechno ale nestačil, a tak si šance tvořili hlavně domácí, jenž využívali převahy v záloze a špatného dne obránce Liliana Thurama. Prvním na seznamu střelců mohl být Miguel Flaňo, jeho nebezpečná hlavička mířila jen těsně vedle barcelonské brány. Katalánci měli jako již tradičně větší držení míče (i když tentokráte ne s až tak velkou převahou jako obvykle), ale statická hra nepředstavovala pro domácí větší hrozbu. Velikou hrozbou byl naopak pamplonský Portillo, jenž využil obrovské hrubky Thurama a po přihrávce Waltera Pandianiho se řítil sám na Victora Valdése, ovšem tváří v tvář katalánskému brankáři neuspěl. Hosté se probrali v závěru poločasu, ale Iniestovy akce byly spíše pološancemi a gólem neskončily.

I ve druhé části hry byl viděn stejný obrázek. Barcelona opět držela míč a Osasuna byla opět více nebezpečná, Javiho Garcíu výborně vychytal Valdés. V 65. minutě se Frank Rijkaard konečně odhodlal vystřídat mizerně hrajícího (lépe řečeno vůbec nehrajícího) Ronaldinha, kterého nahradil Xavi. Tato změna celku prospěla, katalánský záložník se postavil na místo Iniesty, jenž se posunul dopředu na pozici mediapunta. Velkou událostí bylo střídání dvanáct minut před koncem, Giovaniho nahradil Bojan Krkic, třetí nejmladší hráč v historii FC Barcelona, co nastoupil v Primera División. Příchod mladičkého Katalánce přinesl oživení do skomírajícího zápasu a blýskl se hned dvěma akcemi, byť se gólů nakonec nedočkal. Nedočkal se ho ani nikdo jiný, zápas tak skončil bezgólovou remízou.

Trenér Frank Rijkaard má skutečně nad čím přemýšlet a měl by začít rychle jednat, jen těžko se totiž dá omluvit, že jediný bezgólový zápas kola má na svědomí tým s Ronaldinhem a Henrym v útoku. Obrana posílená za několik milionů taktéž hoří a že nejlepšími hráči mezi kupou hvězd s astronomickými platy jsou (krom brankáře Valdése) dva mladíčci ve věku sedmnáct respektive osmnáct let, je zkrátka neodpustitelné. Nehrají ti nejlepší, ale ti nejznámější, do hry očividně nedávají všechno a tým, který je na papíře jeden z nejlepších v historii, zatím věrným fanouškům působí spíše ostudu. Špatné výsledky se dají omluvit, špatná hra a nezájem se již omluvit nedá. Rijkaard má v hlavním městě Katalánska stále pevnou pozici, ale jestli bude herní projev jeho svěřenců pokračovat v podobném duchu, mohl by výše zmíněné problémy časem řešit už někdo úplně jiný...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (16)

Přidat komentář
Xavi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
HOST*antimadrista

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Messiáš

1:4(1 Ronaldinho,2 Henry, 1 Messi)

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
Messiáš

To je teda něco oni tam davaj požahanou talianskou ligu jeste takový týmy .Opravdu něco neuvěřitelného..

Reagovat
smazaný uživatel

Kiez by som mohol byt v satni po zapase.

Reagovat
-Kopy-

To sem si říkal včera taky...

Reagovat
HOST*cracker

taky by me to zajimalo. Další bezkrevnej vykon

Reagovat
Shevchenko

A co Plašil?

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil klasicky plašil.

Reagovat
HOST*antimadrista

Ach jo, ale to se poddá

Reagovat
HOST*

HeHeHe

Reagovat
smazaný uživatel

Je pěkné, že se hráči u zápasu ani nenadřou, protože mají skoro celý zápas na svých kopačkách, ale když nedokážou zrychlit hru, je to k ničemu. Nebo si snad myslí, že za dvacet přihrávek jim dá rozhodčí odměnu v podobě vstřeleného golu? Hrajem snad fotbal a ne bago do hajzlu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele