34. kolo
03.05.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Zásahy ze stáje rodiny Williamsů pomohly neúkazněnému Bilbau k triumfu v Getafe

Athletic zvítězil ve 34. kole LaLigy na hřišti Getafe 2:0 a utnul čtyřzápasové čekání na tříbodový zisk. K úspěchu Basky nasměrovala spolupráce Nica a Iňakiho Williamsových, přičemž druhý jmenovaný zužitkoval přihrávky svého mladšího bratra a po více než roce skóroval dvakrát během jednoho utkání. Populární sourozenecká dvojice, která poctivě plní články sportovních deníků podobně jako tenisový či motoristický rod Williamsových, tak přiblížila Rojiblancos ke kýžené čtvrté příčce. Athletiku se podařilo udržet vedení i navzdory tomu, že utkání dohrávali bez obou vyloučených stoperů.

Kontroverzi budící host z kádru Rudých ďáblů Mason Greenwood se v minulém kole předvedl v pozitivním světle, když se při výhře Getafe v Almeríi podílel na všech brankách svého družstva. Klub z předměstí Madridu se potřeboval spolehnout na jeho služby i proti Baskům, kteří v posledních čtyřech ligových zápasech nezvítězili. Lvům se tedy začala vzdalovat naděje na postup do Ligy mistrů, jelikož na čtvrtou příčku ztráceli šest bodů.

Na Coliseu se sice na první kloudnou akci čekalo téměř půlhodinu, když už ale přišla, stálo to za to. Po odvráceném rohovém kopu přiťukl Nico Williams míč svému bratrovi Iňakimu, který ho fantastickým způsobem zakroutil ke vzdálenější tyči. Krátce nato předvedl vynikající individuální akci domácí Greenwood, jenž se uvolnil přes jednoho z obránců a postupoval sám na bránu, jeho svižnou přízemní střelu k bližší tyči ale vykryl Unai Simón.

Krátce po poločasové přestávce se na papíře sice zopakovala situace z úvodního dějství, tentokrát ale většina zásluh připadla nahrávajícímu. Nico Williams parádně potáhl akci po pravé straně, zbavil se jednoho ze soupeřů a famózním křižným pasem z hranice šestnáctky našel nabíhajícího Iňakiho, jenž měl tentokrát se zakončením o poznání snazší práci. Azulones zdánlivě vrátila do hry až 58. minuta, kdy Yeray Álvarez ve středu hřiště zastavil rodící se domácí protiútok brankářským zákrokem rukou a po zásluze putoval do sprch.

Vzniklou početní výhodu pak zkoušel využít Greenwood, jenž načechraným centrem vybídl ke skórování Nemanju Maksimoviče, ten ale před vybíhajícím Simónem hlavičkoval jen mimo. S Basky bylo ještě hůř zhruba 10 minut před koncem, kdy se po druhé žluté kartě vykartoval i jejich druhý stoper Aitor Paredes. Nakonec je však nic z toho nemuselo mrzet, neboť hráči v modrém ani navzdory odpískané penaltě s výsledkem již nic nezmohli. Pokutový kop neproměnil Greenwood.

Getafe tak na silného soupeře ani navzdory dvojnásobné přesilovce nestačilo a skončilo bez bodů. Azulones navštíví v dalším kole 12. května Cádiz, Bilbao o den dříve doma vyzve Osasunu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele