20. kolo
23.01.2005 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Valencia CF 3:1

V castellónském derby se radoval domácí Villarreal, hattrickem se blýskl playmaker Román Riquelme. Byl to on a jeho kolega z útoku Diego Forlán, kdo byli rozhodujícím jazýčkem na vahách a rozhodli o dělbě bodů. Villarreal nastoupil v nejsilnější sestavě, Valencii chyběl Baraja. Do první šance se dostal právě Riquelme, zkoušel přelobovat Canizarese, ale ten se včas vrátil a vyrazil míč nad břevno. Do vedení mohla jít Valencia, Fioreho trestný kop byl odvrácen, Caneira trefil míč z voleje, ale napálil jej jen do břevna. Odražený balon ještě hlavičkoval Ayala, ale mimo Reinovu branku. Do vedení poslal domácí z penalty Román. Podle mínění sudího fauloval ve vápně Caneira Forlána, i když se valencijský Portugalec hodně zlobil. O čtyři minuty později mohl zvýšit právě Forlán, ale Canizares si připsal výborný zákrok, když vyrazil jeho střelu na roh. V nastaveném čase první půle přidal Román další branku, když obešel dva obránce a poslal míč do valencijské branky podruhé.

Do druhé půle nahradil mladičkého Juanlu, který šel na hřiště v osmé minutě místo zraněného Rufeteho, DiVaio, ale Villarreal měl i nadále převahu a Valencii musel držet Canizares. Poradil si i s Guayreho pokusem. Pak však musel pro zranění střídat a nahradil ho Palop. Valencii měla smůle, trefila podruhé břevno. Tentokrát z trestného kopu Aimar. Naději na zvrat vzala hostům neproměněná penalta. Pena fauloval Albeldu, míč si postavil DiVaio, ale Reina mu ji chytil. Po dalším faulu Peny, kopal trestný kop Fiore, ale Reinova branka byla zakletá, trefil jen další tyč. Snížení přišlo až dvě minuty před koncem. Aimarova střela trefila ruku Gonzala, ten byl vyloučen a Aimar z penalty korigoval skóre. Penalta se však kopala ještě na druhé straně. Marchena fauloval Santi Cazorlu a Riquelme dokonal svůj hattrick.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele