24. kolo
15.02.2004 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Madrid - Valencia CF 1:1

Real Madrid se utkal v zápase 24. kola španělské ligy s Valencií v bitvě o první příčku tabulky. Real Madrid ztratil svou letošní domácí bilanci bez ztráty bodu, ale nebýt nepřesného rozhodčího Tristante Olivy, tak si Valencia odvezla z Madridu vítězství.

V 74. minutě předvedl hostující obránce Fabián Ayala perfektní výskok, když přehlavičkoval jednoho z obránců a vsítil první gól zápasu. V poslední minutě rozhodčí Tristante Oliva odpískal jako penaltu nafilmovaný Raúlův pád v šestnáctce po kontaktu s Marchenou a Luis Figo z penalty vyrovnal. Zápas se sudímu nepovedl, ve druhé půli podlehl početnému madridskému publiku.

Real nastoupil bez Zidaneho, pykajícího za vyloučení v pohárovém zápase se Sevillou. Ve středu obrany nastoupili Raúl Bravo s Helguerou, v záloze Guti s Beckhamem, nalevo místo Zidaneho Solari. Valencia postavila do obrany opět napravo mladého Garrida, na pravého záložníka Angula a do útoku s Mistou Aimara. Útočníkům Realu citelně chyběli Zidanovy přihrávky, na druhé straně zahrál proti Figovi dobře Garrido, levou stranu s hodně bránícím Roberto Carlosem a Solarim zvládli defenzivně naladění Carboni s Angulem. Vicentemu nenechal příliš prostoru jeho protivník Salgado, častokrát ho domácí obránci zdvojovali. Většinu valencijských protiútoků táhl Aimar, skvělý výkon podal hostující gólman Canizares. Diváci na Santiago Bernabeu viděli skvělou bitvu, se šťastnějším koncem pro domácí Real Madrid.

První půli začali lépe hosté, leč slibné protiútoky nedovedli do přesnějšího zakončení. Už v první minutě mohl jít po Aimarově prostrčení sám na branku Mista, ale sudí mu odmával sporný ofsajd. Real poté získal územní převahu, ale konsolidovaná obrana hostí ho do šancí nepustila. Přesto se hrál otevřený ofenzivní fotbal. Několikrát chybělo hráčům Realu jen trochu štěstí v koncovce, Salgadův skvělý volej vyrazil perfektně Canizares. Aimarovův průnik zastavil chybně zdviženým praporkem pomezní rozhodčí. Ofsajdovou past přitom zřetelně pokazil pár metrů od rozhodčího stojící Roberto Carlos. Trestné kopy Roberta Carlose končily ve zdi, Beckhamovy nad brankou. Spoustu nebezpečných centrů odhlavičkovala výborně hrající stoperská dvojice Marchena, Ayala. Za hosty trefil Vicente břevno, Mista nůžkami branku netrefil. Salgado dostal za úmyslné vložení nohy do Aimarova brejku jen žlutou kartu. Přitom Aimar by šel sám na branku.

Ve druhé půli Valencia vyrovnala hru a počet vytvořených šancí. Raúl mohl v dobré pozici po Beckhamově přistrčení v 50. minutě střílet lépe než vedle. V 74. minutě poslal Valencii do vedení Ayala. Skvěle si naskočil na centr a ačkoliv si Casillas na jeho hlavičku sáhl, ta byla tak prudká, že jí v cestě do sítě nezabránil. Hráči Realu znervózněli, nebyli schopni dotáhnout do konce žádnou ze svých akcí. Figo se dravě hnal do koncovky, ale zbytečným skluzem atakoval hostujícího gólmana Canizarese do hlavy. Roberto Carlos při jednom z brejků Valencie sestřelil Rufeteho, rozhodčí ale opět, stejně jako při Figově zákroku, sáhl jen pro žlutou kartu. Vysvobozením pro Real byla poslední minuta, když ve vápně po kontaktu s Marchenou upadl Raúl a rozhodčí Tristante Oliva pískl pokutový kop. Raúl čekal ve vápně na vysoký míč, Marchenova ruka sice nebyla u těla, ale Raúlovi v pohybu nijak nebránila. Raúl to udělal velmi šikovně. Kapitán španělské reprezentace se skácel bezdůvodně k zemi a k odpískané penaltě sudímu ještě zatleskal. Marně se šokovaní hráči Valencie snažili rozhodčímu jeho verdikt vymluvit. Canizares skočil na druhou stranu než střílel Figo a zápas tak skončil remízou. Real poprvé v této sezoně ztratil body v domácím prostředí.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm tak ani Malaga neuspěla, ale nevadí - tu obrovskou čest přerušit sérii Realu bude mít <b>VALENCIA</b>!!! A ještě si vezmeme zpátky první místo v tabulce! Dva dny po mých narozeninách dostanu ten nejkrásnější dárek! Vicente je ve skvělé formě- to si Salgado dá ! Všechno zpečetí tajný žolík dlouhovlasý Fabio Aurelio !

Reagovat
smazaný uživatel

Asi zapomínáš, co jste u nás předvedli před asi třemi týdny. I kdyby jsme třeba byli horší, máme přece Ronalda a ten si udělá co chce třeba i s Ayalou. Radím Caňimu, ať si připraví tři páry rukavic, Roberto ho určitě zase párkrát provětrá.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda nezapomínám. Předvedli jsme vyrovnanou hru, jen nedali šance. Teď už jsme rozstřílení takže to bude jiný. Viděls Vicenteho gól Atleticu? Teď jsme v neobyčejné pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to se jako směješ Merenguesovi?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, nechci ti brát iluze, ale zřejmě v návalu smíchu jen kliknul na špatné tlačítko...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by si taky mohl dát góla do vlastní branky

Reagovat
Kily

na Realu podruhý za sebou neprohrajeme a jeho domácí série bez ztráty bodu tímhle zápasem skončí. Už v posledních domácích zápasech měl vždycky dost štěstí: s Malagou a Villarrealem 2:1 a murcií šťastně 1:0. S Malagou a Atletikem jsme se odrazili k titulu a teď to jenom potvrdíme největšímu soupeři.

Reagovat
HOST*Ivos

Valencie utře! REAL ji vyprovodí tak 4:1! S tim štěstím bych se tak netrápil-na silnější soupeře zahrát umíme! Tentokrát zazáří Bůh Madridu-RAÚL GONZÁLES BLANCO!!!!! Fuck Valencia!

Reagovat
smazaný uživatel

Na Raúla hodně spoléhám, to je přesně zápas pro něj. Vincent s Kilym si moc otevírají pusu, asi zapomněli poslední dardy na Bernabeu 4:1, 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Minulou sezonu jsme se trápili, v poháru to byl naprosto vyrovnaný zápas jen jsme nedali šance. Ani Raúlem bych se neoháněl, bude to mít těžší než jindy. Naopak se těším jak zas bude Vicente drezúrovat Salgada

Reagovat
HOST*leon

4:1?ale pro Valencii.Ve Spanelsku totiz neni lepsi tym.I kdyz mate Bekhama a spol.My Nehrajeme penezma jako Vy!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

Tentokrát budu stát na straně Valencie.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, upřímně jsem od tebe ani nic jiného nečekal...

Reagovat
antimadrista

Tak to jsem rád.

Reagovat
HOST*

1 : 3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, a jede se do Sevilly. Náskok máme dobrý, jde o to, jak se vyrovnáme s tvrdou hrou FC a více než bouřlivým prostředím na stadionu. Tentokrát bude naše základní jedenáctka kompletní až na Pavóna.

Reagovat
antimadrista

fuck off real

Reagovat
smazaný uživatel

Pavón teď do základu nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

Za pár minut začíname.Bohužel ale nevim jakou mame sestavu ale to vim určite,že postup do finale Copa del Rey máme v kapse !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem nečekal.Hned v 1 minute dostat gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ziuz červonou v 45 minute? co vivádi?

Reagovat
HOST*

to nevim. Neví někdo, jestli se červená z poháru přenáší i do ligy? Jestli jo, tak to bude ta cesta za bodama ze Santiaga Bernabaua ještě jednodušší

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jak se zdá, tak Zidane si tu červenou "přenese" do ligy, protože nebyla po první žluté, ale přímo...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, nevím vůbec za co červenou, protihráč to pěkně nasimuloval a rozhodčí mu to sežral. No nicméně jsme ve finále, i když to dalo fušku.

Reagovat
Kily

César, Roberto Carlos, Helguera, Raúl Bravo, Salgado, Zidane, Figo, Guti, Beckham, Raúl, Ronaldo.

Reagovat
Kily

Real hraje se všema hvězdama. Tak to to s na Santiago Bernabeu budeme mít ještě jednodušší

Reagovat
HOST*yarda

Hm, takže program F.Peréze se asi bude jmenovat "Zidanes y Mejías"

Reagovat
smazaný uživatel

tohle někdo přeložte-

El Real Madrid tiene previsto recurrir la roja directa que recibió Zinedine Zidane ante el Sevilla que le impediría jugar el próximo domingo en el Bernabéu ante el Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak tedy: Real Madrid bude požadovat odvolání červené karty, kterou dostal Z.Z. v zápase se Sevillou. Karta by mu totiž neumožnila hrát v neděli na Bernabéu proti Valencii... Hm, snaha zajímavá, ale nevím, nevím, jestli se s tím dá něco dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

zas není zizou taková opora aby to mělo vliv, Solari hraje taky dobře. Ale pak už máte jen Juanfrana , předělal jsem sestavy všech týmů la ligy, teď jsou aktuální

Reagovat
HOST*GVH

Da se to videt v televizi? Na jakym programu?

Reagovat
Kily

mrkni se na www.satfootball.com a nahoře v menu vyber španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodčí to prostě posral. Někdo si počítá vstřelené góly, Javi Navarro zase hvězdy, které zranil. Je to ču.... Pablo Alfaro, tak to je pro změnu kapitán k pohledání. Při hlavičkových soubojích jeho hlavu bohužel vidět nelze, zato loket tam řádí a málokdy jen jeden. A jeho vystupování? Jedna radost. Sevillu bych okamžitě vyhodil z La Ligy. Poslední pět zápasů s nimi, to byla katastrofa! A ti tři šašci, kteří je ve středu hnali za postupem, si doufám pěkně dlouho nezapískají. Valdano se o to musí postarat.

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

ale no tak, nevězí v tobě ještě to že vás na podzim vymlaskli ještě víc jak my? zápas jsem neviděl ale vyloučit Sevillu z La Ligy by byla škoda. Hráčů jako Daniel Alves, Martí, Baptista nebo Antonito by byla škoda

Reagovat
HOST*ruro

sakra to bude pro real krusna nedele az dostane od valencie vyprask typuju 1:2,goly-mista,baraja za real vlastni carboni real do plynu ole

Reagovat
antimadrista

Reagovat
HOST*yarda

Hm, co příspěvek Rura to perla...Hijoputa, que te metan melón en el culo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Carboni je náš ty hloupíku

Reagovat
PJ

No on psal že vlastní...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes se ještě o titulu nerozhodne - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda pro Valencii a hlavně smůla. V poslední minutě a ještě z penalty FORCA BARCA!!!

Reagovat
Kily

z penalty, která nebyla takový se pískaj jenom na santiago bernabeu

Reagovat
Kily

teď jsem zvědavej, co sem napíšou všichni fanoušci realu a hlavně ti, kteří viděli nebo uvidí ten "penaltovej"(?????????????????????????) zákrok

Reagovat
HOST*yarda

Hm, zajímalo by mě, jestli byste taky tak vyskakovali, kdyby to bylo naopak. Rozhodčí poškodí občas každého, kromě Barcelony, kterou poškozují soustavně.

Reagovat
Kily

za sebe ti klidně můžu říct, že bych z takhle získanýho bodu moc velkou radost neměl

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ale účel světí prostředky

Reagovat
HOST*yarda

...a fotbal se bohužel nehraje na krásu ale na body

Reagovat
Kily

...který vy bohužel někdy získáváte ne za předvedenej výkon, ale za jméno klubu!!!!!

Reagovat
HOST*nefil

...ach jo !

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný gól Luise Figa a vynikající práce Raúla, nejlepšího španělského útočníka, nám včas záchranila kůži. Za blbost se platí, o tom Marchena už dávno ví. Jen by mě zajímalo, co takový hráč dělá v základu takového klubu.

Reagovat
Kily

za blbost se platí? To by mě zajímalo, kolik to později stálo toho blbýho rozhodčího.

Reagovat
antimadrista

Bod máte podvodem, nebejt vlivu zhora, tak ste dneska průměrnym klubem.

Reagovat
PJ

Jen se utěšuj. Kdyby, kdyby... Teď ste tim průměrnym klubem vy...

Reagovat
antimadrista

...ani náhodou!

Reagovat
antimadrista

Je jasný, že rozhodčí ve Španělsku nadržujou Madridu.Řikám to tu už delší dobu, ale vy ste mě vždycky odbyli. Teď ste doufám pohlédli pravdě do očí. Jinak Barca je na straně Valencie. Na fcbarcelona.com se kvůli tomuhle incidentu pěkně postili do rozhodčích...

Reagovat
PJ

Já bych to řek jinak - Barca neni na straně Valencie, ale je všude protiu Realu. Takže kdyby Real díky rozhodčím porazil třeba Horní Dolní, tak Barca bude hned jejich největší kamarád

Reagovat
antimadrista

Máš recht

Reagovat
PJ

Cože? Ty se mnou souhlasíš? No to snad ani neni možný

Reagovat
antimadrista

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele