Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Ollie Watkins (© AFP)

Alkmaar neudržel vedení ve Villa Parku a jarní účast v Konferenční lize se mu opět vzdálila

Nizozemský Alkmaar se sice tentokráte v Birminghamu prezentoval mnohem lepším výkonem než před čtrnácti dny na vlastní půdě (vysoká porážka 1:4), ovšem ani na druhý pokus nedokázal bodovat proti favorizované Aston Ville a i přes vedení v prvním poločase prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2. Tím si navíc výrazně zkomplikoval postupové ambice do jarní fázi Konferenční ligy, protože s pouhými třemi body je úplně poslední.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena totiž utrpěli ve skupině E již svou třetí porážku ze tří případů a za třetím týmem z Bosny jsou vinou horšího skóre, na druhou Legii i vedoucí Aston Villu navíc ztrácejí propastných šest bodů a toto manko už budou velmi těžko dohánět. Villans vstoupili i do této odvety s velkým elánem a ani ne po třech odehraných minutách se jim povedlo rozvlnit síť zásluhou Lengleta, ale jeho úspěšná hlavička nemohla platit kvůli předchozímu ofsajdu.

Hosté pak drželi se svým favorizovaným rivalem krok a sami se nečekaně prosadili zhruba pět minut před přestávkou, jenže řecký ostrostřelec Vangelis Pavlidis dosáhl gólu po ofsajdovém postavení Mijnanse a stav úvodního dějství se proto nezměnil. Alkmaar se přiblížil k důležitým bodům sedm minut po výměně stran, jelikož svou patnáctou trefu tohoto ročníku zaznamenal kanonýr Pavlidis.

Ten si seběhl za defenzívu protivníka na naprosto precizní pas Bazoera z vlastní poloviny a svůj samostatný únik zakončil s grácií, neboť balón uklidil do vzdálenějšího spodního růžku podél bezmocného brankáře Martíneze. Nicméně neuběhlo ani dalších devět minut a bylo vyrovnáno - přesnou mušku měl třicetiletý brazilský obránce Diego Carlos, jenž si po rohovém kopu Baileyho z pravé strany udělal prostor k hlavičce před hranicí brankového území a přesně umístěnou hlavičkou pokořil dívajícího se gólmana Ryana.

Aston Villa ve zbývajícím průběhu přitlačila a vývoj přeci jen otočila v 81. minutě. Rozdílovou branku zaznamenal útočník Ollie Watkins, když si naběhl mezi dva protihráče na precizní oblouček střídajícího Douglase Luize a prudkou hlavičkou ze šesti metrů nedal žádnou naději na úspěšný zákrok plachtícímu Ryanovi.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele