Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Sargis Adamjan (© AFP)

Odvážné Slovácko v bundesligovém Kolíně na bod nedosáhlo. Petržela získal rekordní zápis

Ve druhém zápase skupiny D Konferenční ligy porazil domácí Kolín nad Rýnem sympaticky hrající Slovácko 4:2. Celek z Uherského Hradiště nejprve prohrával po dvou brankách z rohových kopů, avšak zásluhou dua veteránů v podobě 39letého Milana Petržely a 35letého Jana Kalabišky se dokázal vrátit do hry. První jmenovaný se navíc stal nejstarším střelcem v historii soutěže. Bodové naděje hostů pak ale definitivně zhatil dvougólový Dejan Ljubičič.

Naprosto zbytečné selhání předvedli fotbalisté Slovácka v úvodním skupinovém střetnutí proti Partizanu. V poločasové přestávce totiž vedli o dva góly a hráli v početní převaze, přesto nakonec byli rádi za remízu 3:3. Kolín se vrátil do pohárové Evropy po pěti letech a svoji pouť odstartoval ziskem bodu v Nice. Utkání na francouzské půdě provázelo řádění diváků a bylo otázkou, zda se nejednalo o první a zároveň poslední letošní evropský výjezd německých fanoušků.

Slovácko na nic nečekalo a už po pár vteřinách zahrozil Merchas Doski, Iráčan však střelu z levé strany poslal vedle brány. Krátce nato mohl být Ondrej Duda rád, že za nesmyslný skluz viděl jen žlutou. Jako první se v 10. minutě radovali domácí po rohovém kopu. Centr prodloužil Luca Kilian na zadní tyč, kde do odkryté sítě doklepl míč Sargis Adamyan. Český celek se postupně osmělil a dalekonosná rána Marka Havlíka prosvištěla těsně kolem tyče. Ještě blíže vyrovnání se ocitl Petr Reinberk. Ten se kličkou uvolnil ve vápně, pokusu ale chyběla přesnost i razance. Ve 42. minutě opět po rohovém kopu navýšil náskok Kolína hlavičkující Florian Dietz. V závěru první půle v nadějných příležitostech nepřekonali gólmana ani Doski ani Ljubičič na straně druhé.

Úvod druhého dějství vyšel Slovácku skvěle. Petržela se nejprve prosmýkl do šestnáctky a vypálil. Ránu nestárnoucího křídelníka ještě zblokoval stoper, ale při následné dorážce nekompromisně zamířil pod břevno Kalabiška. O pouhé tři minuty později srovnal krásnou střelou z voleje na bližší tyč Petržela. V kotli hostujících fanoušků mohlo být ještě veseleji, Kalabišku však po samostatném úniku tentokrát brankář vychytal. Vedení vrátil Kozlům v 65. minutě proměněnou penaltou po podražení ve vápně hostů Ljubičič. Rakouský záložník uzavřel skóre zápasu druhou trefou poté, co mu před prázdnou bránu naservíroval míč Linton Maina.

Slovácko tak na svého německého soupeře nestačilo a v tabulce skupiny D u něj nadále svítí jediný bod. V příštím kole na svém stadionu 6. října přivítá Nice. Doma bude hrát také Kolín, na jehož hřišti se tentýž den představí Partizan Bělehrad.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (519)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele