Konferenční liga UEFA - Konferenční liga - zprávy

Další články

Plzeň vsadila na prešovský beton, na postup by potřebovala obrovské štěstí, míní Levý

Plzeň sice do semifinále Evropské konferenční ligy neprošla, podle trenéra Stanislava Levého však v příští sezoně i díky získaným pohárovým zkušenostem zabojuje spolu se Spartou a Slavií o přímý postup do Ligy mistrů. Právě Viktoria ho v prvním duelu proti Fiorentině českému šampionovi z příštího roku zajistila. Podle jejího bývalého kouče bylo v průběhu celého čtvrtfinále jasné, že italský soupeř už byl svou kvalitou nad síly plzeňského mužstva. Levý to řekl ČTK.

Odešli jsme se vztyčenou hlavou, byla to hezká jízda, řekl po vyřazení Koubek

Trenér Miroslav Koubek byl přesvědčen, že se fotbalisté Plzně porážkou 0:2 po prodloužení od Fiorentiny v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy rozloučili s účinkováním v soutěži se vztyčenou hlavou.

Asi jsme podepsali smlouvu s ďáblem jen na 90 minut, žertoval plzeňský Šulc

Ofenzivní univerzál Pavel Šulc po porážce 0:2 v prodloužení od Fiorentiny a vyřazení v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy žertoval, že plzeňští fotbalisté podepsali smlouvu s ďáblem jen na 90 minut.

Italský tisk píše o černé magii, Batmanovi Jedličkovi a gumové zdi Plzně

Plzeňští toho sice směrem dopředu moc nepředvedli, slov uznání se však dočkali. Italský tisk po odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, kterou favorizovaná Fiorentina rozhodla až dvěma góly v prodloužení (2:0), ocenil defenzivu Viktorie a superlativy zahrnul brankáře Martina Jedličku.

Barákovi vykradli barák, zvěstoval Hranáč a ocenil úžasnou pohárovou sezonu

Český fotbal nebude v semifinále Evropské konferenční ligy zastupovat Plzeň, ale Antonín Barák, na jehož Fiorentině impozantní pohárová jízda Viktorie ztroskotala. Reprezentační záložník ovšem místo oslav postupu rychle spěchal domů, protože zjistil, že byl v den čtvrtfinálové odvety vykraden.

Konferenční liga - souhrn odvetných zápasů čtvrtfinále

Plzeň navzdory početnímu oslabení dovedla odvetný zápas čtvrtfinále Konferenční ligy s Fiorentinou do prodloužení, v něm ale stupňujícímu se náporu neodolala a po porážce 0:2 se s evropskými poháry loučí. Lille neudrželo náskok nad Aston Villou a nakonec s anglickým klubem vypadlo v penaltovém rozstřelu. Bruggy i venku zdolaly PAOK a mohou se těšit na semifinále. To si po zvládnutých penaltách zahraje také Olympiakos Pireus.

Plzeň v odvetě neměla na růžích ustláno, postup Fiorentiny se zrodil v prodloužení

V pohárové Evropě skončil i poslední český zástupce poté, co Plzeň nezvládla odvetu čtvrtfinále Konferenční ligy na hřišti Fiorentiny a padla výsledkem 0:2 po prodloužení. Kromě výrazné herní převahy Italů byla na vině i červená karta, kterou v 66. minutě viděl za hrubý došlap na nohu soupeře Cadu. Západočeši přesto dokázali v základní hrací době udržet čisté konto, v přidané půlhodině však Fialky překonaly do té doby fenomenálního Martina Jedličku hned dvakrát. Na vítězství domácích se podílel také Antonín Barák, který se na trávník dostal v 75. minutě.

České týmy ve čtvrtfinále evropských pohárů: Plzeň zkusí napodobit slávistickou misi z roku 1996

Plzeň je čtvrtým týmem ze samostatné české ligy, který pronikl do čtvrtfinále jednoho z evropských pohárů. Suverénně nejvíc čtvrtfinálových účastí má v posledních 31 letech Slavia, jež se na evropské scéně dostala mezi nejlepších osm týmů hned šestkrát. Jako jediná navíc dokázala postoupit do semifinále.

Konferenční liga - preview odvetných zápasů čtvrtfinále

Plzeň se s Fiorentinou utká o semifinále Konferenční ligy a západočeský klub může zapsat svůj největší úspěch v historii. Souběžně se bude hrát také Lille, kam zavítá Aston Villa. Ta čeká na semifinále v pohárové Evropě od roku 1982. Večer se pak představí dva řecké kluby, do akce půjdou PAOK a Olympiakos.

Obrana našeho soupeře je vzduchotěsná, brání neuvěřitelně dobře, uvědomoval si Italiano

Trenér Fiorentiny Vincenzo Italiano považuje nadcházející týden za nejdůležitější v sezoně. Jeho svěřenci se nejprve ve čtvrtek v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy doma představí proti Plzni a příští středu pak odehrají odvetu semifinále Italského poháru. Šestačtyřicetiletý kouč se ale nyní soustředí jen na souboj s Viktorií a věří, že jeho svěřenci po úvodní bezbrankové remíze využijí velkou možnost k postupu. Na tiskové konferenci nevyloučil, že by od začátku mohl začít český záložník Antonín Barák.

Máme teď dobrý týden, ale víme, že favoritem je pořád Fiorentina, uvedl Kopic

Jan Kopic se na čtvrteční odvetu čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Fiorentině těší o to víc, že v úvodním domácím zápase nemohl nastoupit kvůli trestu za žluté karty. Třiatřicetiletý křídelník se do Florencie vrátil po necelých 17 letech, v prosinci 2007 v italském městě v hledišti fandil staršímu bratrovi Milanovi, který v dresu Mladé Boleslavi s "Fialkami" prohrál v Poháru UEFA 1:2. Mladší ze sourozenecké dvojice věří, že se bude vracet s Plzní s úspěšnějším výsledkem. Fiorentinu po úvodní bezgólové remíze na tiskové konferenci označil nadále za favorita.

Pokusíme se dokončit rozdělanou práci. Fandí nám celá republika, vnímá Koubek před odvetou s Fiorentinou

Trenér Miroslav Koubek věří, že Plzeň ve čtvrteční odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Fiorentině dokončí práci, kterou započala před týdnem domácí bezbrankovou remízou. Dvaasedmdesátiletý kouč vnímá, že soupeř z Florencie aktuálně nezažívá ideální výsledkové období a věří, že by to mohla být pro Viktorii drobná výhoda. Koubek cítí, že jeho mužstvu fandí celá česká fotbalová veřejnost. Řekl to na tiskové konferenci ve Florencii.

Fiorentina možná první zápas podcenila. Plzeň není bez šance, předpovídá Kubík

Bývalý hráč Fiorentiny a český internacionál Luboš Kubík věří, že Plzeň není v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy bez šance na postup. Viktoria ve čtvrtek nastoupí v Itálii po bezbrankové remíze v úvodním utkání. Šedesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996 působil v dresu "Fialek" v letech 1989-1991 po dramatickém útěku z komunistického Československa a v rozhovoru pro ČTK řekl, že Fiorentinu v posledních zápasech pozorně sleduje.

Plzeň bude ve Fiorentině bojovat o semifinále Konferenční ligy. Může vyrovnat české maximum

Plzeň ve čtvrtek zabojuje o účast v semifinále Evropské konferenční ligy. Viktoria v odvetě čtvrtfinále nastoupí na stadionu Fiorentiny a po úvodní domácí bezbrankové remíze z minulého týdne má před zápasem ve Florencii stále reálnou naději na postup.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele