Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Gaetan Laborde (© AFP)

Stade Rennes si zajistilo postup, Vitesse se k němu přiblížilo

Hodně divokou přestřelku nabídlo utkání Konferenční ligy mezi francouzským Stade Rennes a Vitesse Arnhem. V Roazhon Parku padlo celkem šest branek, přičemž po třech na obou stranách. Výsledek 3:3 pak posunul Stade Rennes do další fáze a Vitesse na průběžné druhé místo skupiny. Nizozemcům přitom nečekaně nahrála senzační porážka Tottenhamu s NŠ Murou.

V Londýně s takovým scénářem asi vůbec nepočítali. Očekávalo se, že ve Slovinsku Tottenham získá tři body, jenomže nezískal a jeho pozici výrazně zhoršila remíza Vitesse v Roazhon Parku. Hlavním hrdinou večera byl domácí Gaetan Laborde, který zkompletoval hattrick a dotlačil Stade Rennes k postupu do další fáze Konferenční ligy.

Stade Rennes se přitom pyšnilo výtečnou formou a i proti Vitesse začalo nejlépe jak mohlo. V 9. minutě naservíroval Terrier přihrávku na Gaëtana Labordeho, který otevřel střelecký účet utkání. Francouzi pak měli nadále velkou převahu, kterou korunovali o půlhodiny později. Vitesse kvůli domnělému ofsajdu úplně přestalo hrát a Rennes toho beze zbytku využilo. Meling přihrál Labordemu a ten svojí druhou brankou zvýšil už na 2:0.

Nizozemcům se ale podařilo rychle snížit a to byl dost možná klíčový okamžik zápasu. Daan Huisman ukázal střelecký instinkt a přesným zakončením vrátil Vitesse do hry.

Hosté najednou zjistili, že se s Rennes dá hrát a i ve druhém dějství si vytvořili šance. Střela Buitinka skončila rohovým kopem a větší efektivitu následně předvedlo Rennes. Santamaria našel centrem Gaetana Labordeho, který zkompletoval hattrick. Francouzi opět vedli o dva góly, ale dlouhé trvání to nemělo. Vitesse i tentokrát dokázalo rychle zareagovat a znovu zůstat v kontaktu. Domácí nedokázali odvrátit balón, načež střela Witteka se odrazila k nohám Thomase Buitinka, který snížil.

Hráči Vitesse možná znali výsledek ze Slovinska a v závěru zápasu vrhli veškeré síly do útoku. V 90. minutě pak skutečně vyrovnali a Opendův gól dost možná může mít cenu zlata. Loïs Openda výborně zakombinoval s Manhoefem a celou akci neomylně zakončil. Sudí ještě nastavil čtyři minuty a během nich Suleman protáhl Houwena! Byla to poslední akce utkání, které vítěze nepoznalo. Stade Rennes ale mohlo začít slavit, protože i bod mu dal jistotu postupu. Slaví i Vitesse, to si muže v posledním kole zajistit postup na úkor Tottenhamu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

3-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele