Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
24.02.2022 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Yira Sor (© AFP)

Slavia v Edenu dokonala své postupové dílo. Tureckého giganta srazil skvělý Sor

Slávisté navázali v odvetě play off Evropské konferenční ligy na skvělý výkon v Turecku a Fenerbahçe přehráli také v Edenu, opět 3:2. Ve velice atraktivním utkání se hned dvakrát dokázal prosadit Yira Sor, pro kterého to byly premiérové trefy v dresu sešívaných.

Marodka pražské Slavie nebrala konce. Mezi zraněné hráče se oproti úvodnímu duelu zařadili také Petr Ševčík a Ondřej Kolář. Poprvé od konce loňského srpna byl naopak alespoň na lavičce připraven Ondřej Kúdela. Dvojzápas ovšem měli sešívaní rozehraný na výbornou, když v Turecku uspěli poměrem 3:2 a možná trochu litovali, že od letošního ročníku evropských pohárů již neplatila výhoda gólů vstřelených na hřišti soupeře. Jedním z mála pozitiv rozpačitého projevu Fenerbahçe byl výkon brzy 17letého Ardy Gülera, který nastoupil z lavičky. Turecký talent byl mezi náhradníky také v Edenu.

Domácí vedl do utkání s kapitánskou páskou symbolicky ukrajinský reprezentant Taras Kačaraba. Jeho tým od prvních minut sršel sebedůvěrou a velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned v osmé minutě zakončoval Oscar Dorley, jehož pokus ale z brankové čáry odvrátil Marcel Tisserand. Skóre tak otevřel až Ivan Schranz, který využil neschopnosti obránců Fenerbahçe odvrátit míč z pokutového území do bezpečí a pravačkou z voleje nedal Altayovi Bayindirovi šanci. Vedení dominující Slavie následně navýšil Sor, jenž nechytatelnou ranou na vzdálenější tyč opět překonal Bayindira. Ačkoliv byli sešívaní aktivnější a svého soupeře do zakončení moc nepouštěli, turecký celek ještě před poločasem zásluhou nádherné trefy Merty Hakana Yandase snížil na 1:2.

Po změně stran domácí pokračovali v tlaku, okamžitě se střelou zapojil také Ondřej Lingr, který do druhé půle nastoupil kvůli lehkému zranění Alexandera Baha. Synonymem pro nebezpečné situace se však stal Sor. Ten ovšem dlouho nedokázal prolomit střeleckou smůlu. Zadařilo se mu až v 63. minutě, kdy nikým nebráněn dostal dostatek času připravit si své zakončení a nedal Bayindirovi možnost zakročit. Zkompletovat hattrick se mu bohužel pro něj nepodařilo, protože jeho poslední šanci v zápase mu překazil turecký gólman. Prosadit se naopak v samotném závěru dokázal hostující Mergim Berisha.

Sešívaní tak zvučného soupeře dokázali porazit i podruhé a v premiérovém ročníku Evropské konferenční ligy se podívají do jejího osmifinále. Rozlosování proběhne 25. února ve švýcarském Nyonu.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (310)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele