Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes se lépe vedlo ve druhé půli, na půdě Vitesse tak slavilo výhru

Možná velmi důležité měření sil v rámci skupiny G, co se postupu do jarní fáze Konferenční ligy týče, lépe zvládlo Rennes, které po přestávce zareagovalo na úvodní trefu Maximiliana Witteka a díky přesným zásahům Serhoua Guirassyho a Kamaldeena Sulemany se radovalo z finálního vítězství. Aktuálně je tak bretaňský klub spolu s Tottenhamem o bod před Vitesse.

Pokud se papírové předpoklady naplní, k favorizovanému londýnskému výběru by jakožto onen druhý postupující měl přibýt jeden z těchto dvou celků. A i proto byl pro francouzskou a nizozemskou stranu tenhle zápas dost důležitý. Měl totiž více rozklíčovat možnosti Vitesse a Rennes ohledně dalšího pokračování v této soutěži. Ten zdárný krok nakonec podnikli hosté.

První dějství každopádně vyšlo více arnhemskému týmu, který poprvé výrazněji zahrozil ve 14. minutě, to když nebezpečně hlavičkoval Openda, avšak jeho hlavička skončila těsně vedle branky SRFC. Ve 30. minutě se již domácí přece dočkali úspěchu. Wittek se ocitl na hranici vápna nikým nehlídaný, s nikým a ničím se nemazlil a dělovku zavěsil pod břevno.

Les Rouge et Noir si určitě uvědomovali, že jestli chtějí pomýšlet na zisk slušného výsledku, musejí po obrátce zabrat. A v 54. minutě se dočkali vyrovnání stavu. Terrier přihrál balón do běhu na Tchaounu, toho v pokutovém území podrazil brankář Schubert a rozhodčí Clancy se jal ukázat na bílý puntík. Nařízenou penaltu poté proměnil střelou doprostřed brány Guirassy.

Obrat Rennes dokonalo v 70. minutě. Už pět minut předtím mohl Sulemana skórovat, ovšem napálil jen tyčku, pak už se ale přece radoval z rozvlnění sítě, to když ho svým pasem zprava vyhledal Tchaouna. Vitesse odpověď nenašlo, a to ani přesto, že mělo k dispozici přesilovku od 73. minuty, kdy druhou žlutou a rezultující červenou kartu dostal Badé za faul na Opendu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, lequipe.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Rennes tip 1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele