Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Čtyři branky, remíza a Gómezova paráda. V Karabachu bylo na co se dívat

Parádní podívanou přineslo utkání mezi Karabachem a Omonií Nikósie, zápas skončil remízou 2:2 a bylo na co se dívat. Dělbu bodů zajistil v samém závěru Jordi Gómez, jeho trefa z poloviny hřiště bude kandidovat na ocenění pro nejhezčí zásah tohoto ročníku Konferenční ligy.

Karabach má jistý postup a do další fáze doprovodí Basilej. Oba celky mají jedenáct bodů, na závěr si to ve vzájemném souboji rozdají o prvenství ve skupině.

Dlouho to přitom nevypadalo na zápas, který se zapíše do podvědomí fanoušků obou klubů, v prvním poločase oba týmy se šancemi šetřily a nechaly si je až na závěr. Ve 36. minutě se po standardní situaci opřel do míče Nikolas Panayiotou a zamířil těsně nad, na druhé straně hlavičkoval Ozobiće z malého vápna jen do středu brány. V úvodní části hry se i tak skóre měnilo, ve 42. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Bajramov a nařízenou penaltu proměnil Ďuriš - 0:1.

Po změně stran se hrálo nahoru dolů, ve 48. minutě se Uzoho protáhl po střele Ozobiće a o chvíli později už kapituloval, po standardní situaci zamířil nešťastně do vlastní sítě Paris Psaltis - 1:1.

Následující minuty patřily Omonii. V 55. minutě pronikl do vápna Loizou a Mahammadalijev vyrážel na roh, krátce na to domácího gólmana zachránil Patrick Andrade, který na brankové čáře zastavil zakončení Ďuriše. Karabach kontroval nepřesnou ranou Kadyho.

Kady se znovu připomněl v 66. minutě, kdy pronikal po pravé straně, Kiko ho zastavil faulem a po druhé žluté kartě putoval pod sprchy. Přesilovku mohl rychle využít Medina, to by ovšem musel mít přesně seřízená mířidla.

Karabach nakonec početní výhodu zužitkoval a měl štěstí, dvě minuty před koncem dostal míč na velké vápno Patrick Andrade, vystřelil z první a jeho nepříliš nebezpečný pokus srazil mimo dosah vlastního brankáře Ádám Lang - 2:1.

To nejlepší ovšem přišlo na konec a všechno spískal Jordi Gómez. V poslední minutě převzal míč na půlící čáře, všiml si špatného postavení brankáře a dalekonosnou ranou zaznamenal luxusní gól - 2:2.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele