Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Lecjaksova trefa na body Omonie nestačila, Karabach zvítězil 4:1

Kyperská Omonia Nikósie sice ovládla první půli brankou českého obránce Jana Lecjakse, jenomže to bylo z její strany všechno. Po přestávce se ofenzíva Karabachu urvala ze řetězu a výsledkem byly čtyři góly v síti nešťastného brankáře Fabiana.

Utkání Omonie s Karabachem sice nepatřilo mezi hlavní lákadla čtvrteční nabídky Evropské konferenční ligy, avšak fotbal se nehrál vůbec špatný a důkazem budiž pět branek.

Karabach začal na Kypru výrazně aktivně a Fabiano si na nedostatek práce vůbec nemohl stěžovat. V úvodních minutách ho prověřily střelecké pokusy Ozobiče a Bajramova. Domácí neměli prakticky nic, ale ve 40. minutě se dostali do vedení. Po centru z volného přímého kopu se natlačil k hlavičce Jan Lecjaks a Omonia vedla 1:0.

Poločasový výsledek byl pro domácí družinu skvělý, na druhou stranu už po půlhodině hry musela poprvé střídat, když zraněného Bachiroua nahradil Shehu. Druhé střídání přichystala Omonia o přestávce.

Druhý poločas patřil zcela jednoznačně hostujícímu Karabachu, jehož ofenzíva se doslova utrhla ze řetězu. V 52. minutě se prosadil nádhernou střelou pod břevno Kady a srovnal na 1:1. O dvacet minut později sice Fabiano vyrazil tvrdou střelu, jenomže dost nešťastně pak znovu zasáhl a balón vyboxoval na dotírajícího Ramila Šejdajeva, od kterého skončil v síti. Obrat byl dokonán a Omonia se sesypala. Po ruce Langa sudí odpískal pokutový kop a Maxim Medveděv zvýšil na 3:1. A ani to nebyla konečná. Ve čtvrté minutě nastavení si pohrál s obranou znovu Kady a dal výsledku konečnou podobu 4:1. Karabach zvítězil na Kypru a se čtyřmi body na kontě se ujal vedení ve skupině H.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele