Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Marseille doma skolila Karabach, její soupeř odolával více než statečně

Marseille si na vstup do play-off Konferenční ligy nemohla moc stěžovat, potvrdila roli favorita a skolila před vlastními fanoušky Karabach o dva góly, nutno ovšem podotknout, že ani v odvetě by neměla polevovat, pokud si nechce komplikovat postup do osmifinále. Jeho protivník ukázal, že zbraně skládat nehodlá, sumárně vážně neodvedl vůbec špatnou práci.

Hosté nepůsobili na půdě francouzského velikána nějakým bojácným dojmem, ve 2. minutě se pokoušel změnit bezgólový stav Kady, nicméně zamířil jen do zámezí, následně se musel mezi třemi tyčemi činit brankář Mandanda, který zlikvidoval pokus od Zoubira. Po půlhodině hry se osmělili rovněž domácí, a to prostřednictvím Kamary, jeho dalekonosné zakončení ale nebylo přesné. OM si nakonec na svou první branku muselo počkat až do závěru první půle.

Hned dvakrát se prosadil Milik, jenž mimochodem jakožto střídající hráč rozhodl minulý duel v Ligue 1 na půdě Mét, a potvrdil tak, že je aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení. Nejprve se mu povedlo zužitkovat rohový kop, který zahrával De La Fuente, a i když napoprvé hlavičku na brankové čáře zastavil bránící Patrick Andrade, napodruhé už merunu nasměroval za záda brankáře Gugešašviliho. Ve 44. minutě pak polský forvard zaúřadoval gólově znovu, to když se ve vápně ocitl zcela nehlídaný a po uvolnění od Gueyeho pohotově přelstil Gugešašviliho.

Ázerbájdžánský výběr po obrátce rozhodně neskládal zbraně, v 51. minutě se pokoušel snížit stav Ozobić, který orazítkoval brankovou konstrukci, v 65. minutě musel do akce Mandanda, jenž vytáhl solidní zákrok vůči dělovce Wadjiho. Nakonec se Karabach dočkal zasloužené odměny v 85. minutě. Zoubir v šestnáctce posunul míč k Patrickovi Andrademu, ten ho ještě přeposlal na Kadyho, který z bezprostřední blízkosti bez větších obtíží cílil do prázdné brány.

Ačkoli Marseille přece ještě vedla, současný výsledek by pro ni do odvety představoval dost nevyzpytatelný artikl, nejen s ohledem na daleké cestování, ale i na kvalitu soupeře, jemuž se na jihu Francie podařilo ukázat se v poměrně zářném světle, a tak musela být nadmíru ráda, že ještě v nastavení přece zaznamenala jeden přesný zásah. Guendouzi přihrál na Dienga, jeho rezultující centr nezachytil Gugešašvili, a tak na zadní tyčce mohl snadno zužitkovat Payet.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 (Milik, Payet)

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Pan.Antonin

7:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele