Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Milikovi dvě trefy zajistily Marseille vítězství v Konferenční lize nad Basilejí

Marseille potvrdila v prvním osmifinálovém duelu Konferenční ligy roli favorita, působila na hrací ploše aktivnějším dojmem, nakonec ale finální rezultát nevypadá na první pohled úplně jednoznačně, jak by si asi představovala. Je samozřejmě blíže případnému postupu, nicméně v Basileji ji za týden přece čeká o něco náročnější práce, protože její soupeř zmírnil porážku.

Olympique vykazoval od úvodních pasáží nebezpečnější počínání, v 8. minutě se pokoušel měnit skóre Ünder, avšak jeho pokus narazil pouze do brankové konstrukce. A o osm minut později se udála ještě důležitější situace, která měla zásadní vliv na konečný výsledek utkání, poněvadž Pelmard ve vlastní šestnáctce srazil k zemi podnikajícího Guendouziho a rozhodčí Peljto nařídil pokutový kop. K němu se postavil Milik, který si počínal hodně mazácky. A ve stylu panenkovského dloubáku poslal balón elegantním, jemným obloučkem do středu brány.

Basilej na tohle inkasování nedokázala dlouhou dobu jakkoli reagovat. Ne že by její protivník na hrací ploše nějak zářil, přesto ovšem dokázal občas solidně zahrozit, a to především díky Guendouzimu, ten každopádně ve 28. minutě o kousek v koncovce neuspěl. V 58. minutě byl pak blízko navýšení náskoku Gerson, ovšem obránce Tomás Tavares parádně zasáhl a jeho střelu směřující jasně do brány zastavil před brankovou čárou. V 61. minutě zasmutnil Milik, který se taktéž ocitl v parádní příležitosti, jedna z tyček však prostě byla proti jeho podnikání.

Přece se nicméně polský forvard podruhé zapsal na listinu střelců, a to v 68. minutě. Rongier proběhl středem pole až do vápna, a ačkoli jeho zakončení levačkou úplně nemohlo zásadně ohrozit gólmana Lindnera, ten musel zakročovat a merunu vyrážet k Milikovi, který následně z dorážky rozvlnil síť. Slušné vedení se ovšem OM nepodařilo udržet až do konce, musí do odvety zkrátka počítat jen s těsným odstupem od svého soka, jenž v 79. minutě stačil na své konto zaznamenat jeden přesný zásah, to když přesný dlouhý pas Burgera upotřebil Esposito.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Gedofrey

2:0 Allez l’OM!

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Agnelli

1:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele