Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Slovanu (© AFP)

Slovan splnil roli favorita, Lincoln ale dokázal vzdorovat

Lincoln Red Imps a Slovan Bratislava sehrály na podzim už čtvrtý vzájemný zápas a podle očekávání z něj vyšel znovu lépe slovenský šampion. Ten si z Gibraltaru veze vítězství 4:1, po němž se na dvě a čtvrt hodiny dokonce posouvá do čela skupiny F.

Svěřenci Vladimíra Weisse staršího měli v plánu dát rychlou branku, místo toho ale málem přišel šok. Už ve třetí minutě přiletěl do vápna centr z pravé strany a hned dvě tutovky měl zcela osamocený Kike Gómez - jeho první zakončení zneškodnil brankář Chovan, při následné dorážce pak domácí fotbalista nepochopitelně zamířil nad.

Slovan už v prvním vzájemném měření sil v rámci skupiny nepodal ideální výkon a ideální z jeho strany nebyl ani start do odvety, i tak to stačilo. Do role hlavního hrdiny se pasoval Andre Green, v 17. minutě dostal spoustu prostoru ve vápně a parádní ranou do šibenice otevřel skóre. O několik minut později pak postupoval jeden na jednoho, Roy Chipolina byl při bránění až příliš pasivní, protihráče nechal zakončit a střelu navíc nešťastně tečoval tak, že brankář Soler už neměl šanci zabránit druhé pohromě - 0:2.

Dvoubrankový náskok favorita uklidnil a také ukolébal, ke slovu se tak ještě jednou dostal Lincoln. Ve 36. minutě neuspěl Marco Rosa, radost mu překazil zásah jednoho z bránících hráčů Slovanu. Ve třetí minutě nastavení ale už hosté tolik štěstí neměli, v nepřehledné situaci v pokutovém území se nejrychleji zorientoval Roy Chipolina a snížením odčinil své počínání při druhé inkasované brance - 1:2.

Šok navíc málem přinesla 60. minutě. Lincoln měl k dispozici trestný kop, míč si do své správy vzal Liam Walker a povedenou ranou orazítkoval břevno, domácí poté nic nevytěžili ani z dorážky.

Tento moment se nakonec ukázal býti zlomovým a nešťastníkem se opět stal Chipolina, tentokráte ten s křestním jménem Joseph. V 67. minutě utekl po levé straně Jaromír Zmrhal, přihrávkou pod sebe oslovil Čavriće a jeho střelu Joseph Chipolina tečoval mimo dosah brankáře Solera, který by jinak s likvidací střely neměl velké problémy - 1:3.

Lincoln pak definitivně srazila do kolen slabší chvilka brankáře Solera, v 71. minutě si počínal hodně neohrabaně proti střele Samuela Mráze a hostující útočník stanovil konečné skóre - 1:4.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele