Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

HJK Helsinky to s Linzem nezvládl a doma prohrál o dva góly

Finský mistr měl proti LASKu větší držení balónu, ale zcela selhal v produktivitě, zatímco Rakušané dvakrát udeřili. Poločasové vedení zařídil Linci už po patnácti minutách Dario Marešić a pojistku vstřelil minutu před koncem krásnou trefou Christoph Monschein.

Konferenční liga je pro Helsinky velkou příležitostí se ukázat, ale proti rakouskému Linzu to nevyšlo. Hosté měli na začátku utkání mírnější převahu, ale ze série rohových kopů nic nevzešlo. LASK to nemuselo mrzet, protože už v 17. minutě vstřelil úvodní gól Dario Marešić. Bollerovu střelu vyrazil Keto před sebe a Marešić byl ve správný čas na správném místě. Marešičův gól byl nejdůležitějším okamžikem jinak nemasného a neslaného prvního poločasu.

Helsinky se samozřejmě nevzdávaly a do druhé půle přišla čerstvá síla Riku Riski. Sestavu osvěžili i hosté, ale k lepšímu obrazu hry to nevedlo. V 68. minutě měl dobrou příležitost Monschein a Keto dokázal i s problémy situaci ustát.

HJK byl ve hře o body až do poslední chvíle, tedy přesněji řečeno do 89. minuty. Právě v tento moment vstřelil druhý gól Christoph Monschein. Obrana Helsinek už byla hodně otevřená, když si Monschein zpracoval balón a parádním obstřelem nedal Ketovi šanci. LASK Linz zvítězil na finské půdě 2:0 a Konferenční ligu rozehrál tím nejlepším způsobem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele