Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 3. kolo
21.10.2021 18:45 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord si zapsal v Konferenční lize další výhru, doma skolil Union

Feyenoord se po první polovině skupinové fáze Konferenční ligy jeví jako ten vůbec nejlepší v rámci čtyřčlenného uskupení písmena E. I nadále jako jediný zůstává neporažený, ba co víc, svůj sedmý bod urval po vítězství nad Unionem Berlín, kterým navázal na to předchozí proti pražské Slavii. Německý klub naopak utrpěl druhou porážku a v tabulce klesl na samotné dno.

Přitom před tímto duelem byli v lepším rozpoložení spíše hosté, kteří ve čtyřech zápasech za sebou, včetně toho proti Maccabi Haifa, vždy získali tři body, přičemž hned třikrát se jim zdařilo udržet čisté konto. Union však nijak zvlášť neprospíval v první třetině tohoto měření sil, během níž inkasoval dvakrát, a následnou ztrátu ve zbývajících dvou nedohnal.

Domácí v posledních dvou kolech Eredivisie uzmuli jediný bod, herně ovšem nevykazovali špatné výkony, a v tomto případě se již přece dočkali finálního úspěchu. Mají tedy opravdu velmi dobře nakročeno k postupu do další fáze této soutěže, od druhé příčky je dělí solidní tříbodový odstup, od třetí a čtvrté čtyřbodový. Vlastně jsou tak aktuálně zaslouženě ve vedení.

Rotterdamskému celku rozhodně hodně pomohl k psychické pohodě poměrně brzký vstřelený gól z 11. minuty. Sinisterra na levé straně převzal míč, jednoduchou kličkou se zbavil obránce Jaeckela a vlétl do šestnáctky, následně zpětnou přihrávkou vybídl Tila, jemuž se sice střela z první úplně nepovedla, balón však doputoval k Džahánbachšovi, jenž cílil do prázdné brány.

Náskok pak Feyenoord navýšil na sklonku půlhodiny hry. Obrovskou hrubku vyrobil Knoche, hostující stoper, jenž si počínal laxně, nerozhodně a především pořádně nešikovně. Místo aby situaci řešil jakožto v defenzivě poslední hráč jednodušeji, přišel o balón na úkor dotírajícího Linssena, který ho o něj snadno připravil a poté z vyložené pozice překonal brankáře Lutheho.

O šest minut později i berlínský výběr rozvlnil síť, centr zprava od Trimmela využil hlavičkou z blízkosti Awoniyi, jenže další trefu na své konto ve zbývajícím čase nepřidal. Jeho protivník těsné vedení udržel až do konce, výhru si navíc ještě jistil v 76. minutě díky Sinisterrovi, který dorazil merunu za brankovou čáru poté, co přesně k němu Luthe vyrážel zakončení Linssena.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Union tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele