Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
17.03.2022 18:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Marseille (© AFP)

Marseille se zviklat nenechala, v Basileji si zajistila postup do čtvrtfinále Konferenční ligy

Marseille potvrdila roli favorita taktéž v odvetě osmifinále Konferenční ligy a zaslouženě se probojovala mezi osmičku nejlepších. Basilej vykázala totožné negativní skóre jako minulý čtvrtek u Azurového pobřeží, a byť se před vlastními fanoušky snažila o srovnání účtů, její rival byl prostě tím lepším. A dokonce si dovolil takový luxus neproměnit pokutový kop.

V 9. minutě poprvé ukázali svou nebezpečnost hosté, to když Guendouzi přenechal balón Gueyemu, ten ostře vypálil a brankář Lindner měl co dělat, aby jeho dělovku zlikvidoval. A akce pokračovala nadále, k dorážce se propracoval Harit a s vypětím všech sil ji zablokoval bránící Frei. V 15. minutě naopak poprvé zahrozili též hosté, na bližší tyčku vystřelil velmi slušně Millar, avšak gólman Mandanda si s jeho šancí poradil a vyrazil merunu do zámezí.

Ve 26. minutě se musel znovu pořádně činit Lindner. Bakambu pronikl dravě do šestnáctky a pravačkou zakončil, jeho sok v rukavicích zasáhl. Míč se odrazil zpátky do cesty afrického reprezentanta, ani s následnou hlavičkou nicméně na bravurně chytajícího Lindnera nevyzrál. A ve 35. minutě mělo OM největší šanci ke skórování. Na bránu se řítil úplně sám Harit, jehož v pokutovém území evidentně podrazil zezadu pozdě se vracející Burger, a sudí Artur Soares Dias nařídil zcela oprávněně penaltu. Jenomže sám faulovaný jakožto exekutor trestuhodně selhal, Lindner jeho střelu lapil, navíc z dorážky zacílil Bakambu jen nad břevno.

Na všechny góly se zkrátka muselo čekat až do druhé půle. A v 62. minutě se Basilej dostala na koně, Esposito zaslal svůj centr až k zadní tyči, odkud z blízkosti skóroval hlavou Ndoye, jehož nedůrazně hlídal Luan Peres. Francouzský klub tento moment do kolen nepoložil, v 74. minutě se vzchopil a vyrovnal, po Gersonově jemném obloučku se totiž do míče tvrdě opřel Ünder a z voleje rozvlnil síť. Domácí už ve zbývajícím čase nenašli síly ke dramatizaci tohoto dvojzápasu a ještě museli skousnout inkasování ze závěru. O výhru Les Phocéens se postaral Rongier, který zužitkoval chytrou spolupráci Guendouziho s Gersonem u rohového praporku.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Marseille Tip 1:2

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Selänne

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Agnelli

2:1

Reagovat
Gedofrey

1:3

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
ladyboy arsenal

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele