Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Carles Pérez (© AFP)

AS Řím roznesl Zarju na kopytech a zajistil si postup

Římské AS si napravilo reputaci po dvou negativních výsledcích s norským překvapením a doma si se Zarjou poradilo v suchém triku. Outsiderovi dalo čtyři branky, z nichž polovinu měl na svědomí Angličan Tammy Abraham.

Římané vlétli do utkání i se Zaniolem, který se v poslední době neukazoval v základní sestavě a bylo na nich vidět to, co říkal trenér Mourinho před utkáním - že tohle je finále, které musí nutně vyhrát. A jeho svěřenci ho vzali doslovně. Už ve třetí minutě se po Zaniolově akci dostal do šance Tammy Abraham, jenže prakticky sám před brankářem Matsapurou pálil jen nad břevno.

O pár minut později musel do akce i domácí veterán Rui Patrício, kterého pořádně protáhl Lovro Cvek. Nakonec jsme na první gól utkání nečekali zas tak dlouho. Po patnácti minutách utíkal s míčem před sebou na bránu soupeře Stephan El Shaarawy, který šajtlí vyslal do šance v tandemu běžícího Carlese Péreze a ten z první propálil brankáře Matsapuru - 1:0.

Po chvíli klidu se ke slovu dostal Zaniolo, na němž byla dnes po dlouhé době vidět neskutečná chuť hrát a potřeba být tou hlavní postavou. Nejprve se mladý útočník zastřeloval, ale po osmadvaceti minutách napálil místo, kam brankář Matsapura dosahoval jen s vypětím sil. Gól padl až z následující šance - Jordan Veretout táhl míč středem hřiště, nahrál u vápna Nicolovi Zaniolovi a talentovaný mladík napálil míč k tyči naprosto chladnokrevně!

Ještě do poločasu se mohl na listinu střelců zapsat i nedávno čerstvý debutant ve francouzském áčku Jordan Veretout. Po faulu ve vápně a kontrole u videa totiž sudí nařídil penaltu a Veretout v téhle disciplíně prakticky neselhává. Jenže dnes si vybral horší chvíli a nechal vyniknout skvělého Matsapuru.

Utkání ale spělo k očekávánému konci, tedy vítězství AS, i bez penalty. Po třiceti vteřinách hry z druhé půle se Zaniolovi povedlo uniknout s míčem díky kličce až k vápnu, v němž našel nesobecky volného Tammyho Abrahama. Anglický forvard neměl potíže doklepnout míč do sítě a AS vedlo o tři branky.

A to pořád nebylo všechno. Dnešní večer byl jakýmsi vykoupením pro duo Zaniolo - Abraham. Anglický útočník, který už byl střelecky dlouho na suchu, dnes totiž dal dva góly. A ten druhý stál opravdu za to. Po centru Zalewského zkusil vypálit Mchitarjan a obrana srazila jeho ránu do vzduchu. Abraham, zády k bráně, vymyslel akrobatické zakončení a míč napálil přesně k tyči - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

2-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele