Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
17.03.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

AS Řím v nastavení vydřel postup přes Vitesse

AS Řím si opět zahrával a nizozemské Vitesse mu ukázalo, že fotbal hrát umí a že si zaslouží respekt. Po změně stran zmrazil domácí fandy na Olimpicu nádhernou ranou Wittek, jenže v nastavení srovnal na konečných a pro Řím postupujících 1:1 Tammy Abraham.

Vitesse potřebovalo v Římě uspět, což znamenalo oproti prvnímu vzájemnému utkání především zlepšit koncovku. I v prvním zápase mělo Vitesse své šance, rozhodně jich mělo mnohem víc než soupeř. Jenže je nedokázalo proměnit a pak litovalo po brance Oliveiry. Hosté na Olimpicu začali poměrně nebojácně a už ve druhé minutě se musel mít domácí brankář Patrício na pozoru. Překvapivou dělovkou z přímého kopu ho vyděsil Grbic.

Tempo hry dnes nebylo rozhodně nijak rychlé, spíš jsme u obou týmů viděli snahu hlavně neudělat chybu. Pomalejší záloha AS navíc narážela na skvěle zformovanou obranu Vitesse, která včas blokovala nahrávky na dvojici Zaniolo - Abraham. Domácí se k životu probrali snad až po pětadvaceti minutách, kdy zpoza vápna vypálil letos ne moc využívaný Jorda Veretout.

Nebezpečí z kopaček Lorenza Pellegriniho stíhala obrana nizozemského týmu včas eliminovat a jinak se k bráně zkušeného gólmana Houwena nikdo nepřiblížil. Naopak brankáře Ruie Patrícia ještě před koncem první půle vyzkoušel Openda, jenže ten si v rozhodující chvíli až moc předkopl míč, takže jeho výsledná střela Portugalci zas tak moc práce nenadělala.

Po změně stran se vpřed hnal Henrik Mchjitarjan, který hraje mimo jiné o prodloužení končící smlouvy. Dnes se mu ale jeho ofenzivní výpady nepovedly, natož pak střely. Tahle disciplína se naopak vydařila hostům. Po hodině hry totiž Dasa před vápnem obloučkem našel kolegu Maximiliana Witteka a ten nádhernou šajtlí zpoza vápna napálil místo, kam Patrício nedosáhl.

AS bylo chvíli dost mimo a hledalo způsoby, jak se dostat do utkání. Dnes mu stačila jakákoli remíza. Jenže dlouho to vypadalo, že ani mnohá střídání domácím nepomůžou. Jenže letošní AS je především mužstvem nastavených minut, protože v rámci Itálie nedal nikdo víc branek v nastavení než AS. A dnes přidali Giallorossi další. Centr El Shaarawyho doběhl na zadní tyči Karsdorp a nahrávkou na střed oslovil Tammyho Abrahama. Anglický hrot už měl pozici dost usnadněnou - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
Selänne

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
berliner

Reagovat
Largo

2:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
ladyboy arsenal

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele