Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Ola Solbakken (© AFP)

AS Řím znovu selhal. Bodø/Glimt ve Věčném městě vyválčilo bod

Římané dostali šanci na reparát, ale dlouho to vypadalo, že s norským soupeřem z Bodø/Glimt pohoří stejně i doma. Nakonec sice doma dokázali dvakrát dotáhnout svého soka, ale pachuť po mizerné první půli zůstává.

Výprask, který AS utrpělo v Norsku před pár dny, byl tím nejhorším, jaký ve své bohaté kariéře trenér José Mourinho zažil. Dnes měl jeho tým ideální šanci odčinit tuhle nepopsatelně trapnou situaci. Jenže si poučení moc nebral. Asi mu hodně srazilo vaz i zranění kapitána Lorenza Pellegriniho, který je většinou jediný, kdo umí vymyslet překvapivou nahrávku.

Je pravda, že oproti prvnímu utkání v Norsku AS hrálo s míčem mnohem víc a působilo sebevědomějším dojmem. Na rozdíl od soupeře ale jeho hráči pořád často nevěděli, co hrát a kde stát. V porovnání s lehkostí, jakou se ve finální fázi prezentovali hosté, hráči AS působili dost těžkopádně, ve finální fázi hráli spíš na náhodu.

Po dvaceti minutách se do šance pomalu dostával Tammy Abraham, který ale z otočky napálil jen místo vedle tyče norského strážce svatyně. O chvíli později upadl ve vápně mladík Zaniolo, který ještě přistrčil míč Stephanu El Shaarawymu. Jeho chabý pokus ale nemohl brankáře Haikina překvapit.

Římané se pokoušeli dostat za obranu Bodø dlouhými pasy a na jeden takový si ve 37. minutě nabíhal Zaniolo. Někdejší odmítnutý hráč Fiorentiny málem cpal míč na Tammyho Abrahama, jenže jeho úmysly přečetl Marius Lode a míč zablokoval.

A pak nastal šok. Podobně jako v Norsku se Norové ujali vedení. A byla to výstavní branka. Elias Hagen postupoval s míčem u nohy k vápnu Ruie Patrícia a prostrčil míč na Olu Solbakkena. Ten měl vteřinu jen na to, aby práskl do míče a trefil se nádherně do šibenice!

Do druhé půle vyslal trenér José Mourinho Villara s Pérezem, aby trochu rozhýbali strnulou hru jeho svěřenců. Villara jsem si všiml až na závěr utkání, ale Pérez aspoň projevil snahu. A ta byla brzy odměněna. V 54. minutě totiž srovnal na 1:1 Stephan El Shaarawy. Dostal míč k vápnu, pohrál si s obráncem a když viděl, že na Abrahama nemá smysl centrovat, míč kulišácky zatočil k tyči - 1:1.

Jenže hosté si vedení vzali brzy zpět. Po hodině hry Alfons Sampsted centroval přesně do kapsy mezi brankářem a jeho obranou a Erik Botheim poslal hosty znovu do vedení. Římané však ke konci zapnuli. Mancini trefil zblízka nejdřív tyč. El Shaarawyho krásnou ránu musel Haikin vyrážet na poslední chvíli. Přesto se AS dočkalo. Šest minut před koncem si na přesný Mayoralův centr naběhl stoper Roger Ibañez a srovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat
REPLIKATOR

ani doma je neporazí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele