Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Helsinky rozstřílely Alaškert a vezou si první výhru v EKL

Arménský Alaškert FC to zatím v Evropské Konferenční lize pořádně schytává. Před dvěma týdny dostal čtyři góly v Izraeli a tentokrát obdržel stejný počet branek v domácím zápase s HJK Helsinky. Utkání ovlivnilo brzké vyloučení Artaka Grigorjana, po kterém Alaškert nedokázal hostům účinně čelit. Rovnou polovinu branek Finů vsítil Riku Riski, o další trefy se postarali Filip Valenčić a Anthony Olusanya.

Účast Alaškertu v základní skupině nově utvořené Konferenční ligy je sama o sobě velkou senzací a pro arménský celek neocenitelnou zkušeností. A co na tom, že je zatím v roli otloukánka. Domácí duel s finským soupeřem ale hodně ovlivnila jednak rychlá branka Rikua Riska, který placírkou uklízel balón do branky už v 8. minutě utkání, a pak především vyloučení Artaka Grigorjana, které přišlo po půlhodině hry. Ještě než se tak stalo, stihli domácí vyrovnat na 1:1 poté, co José Embaló sám před brankářem Ketem poslal balón do sítě.

Nadějný stav dostal z pohledu domácích vážné trhliny, když uviděl za zcela zbytečný faul červenou kartu Artak Grigorjan. Oslabený Alaškert musel najednou hrát mnohem zodpovědněji a pochopitelně pro Helsinky to byla vítaná příležitost.

Finové početní převahu zužitkovali až ve druhém poločase. V 52. minutě si seběhl na kolmou přihrávku Filip Valenčić a z malého vápna prostřelil Jurčenka. O pár minut později předvedl výborný náběh za obranu Riku Risku, přičemž vynikajícím pasem ho našel Tenho a po kličce brankáři zvyšoval už na 3:1.

Další góly si oba aktéři schovali až do nastaveného času. Nejprve Aleksandar Glišić snížil na rozdíl jediné branky, když z úhlu procedil balón za záda Keta, nicméně žádné drama se nekonalo, protože Helsinky vzápětí znovu odskočily. V přečíslení tři na dva se z malého vápna prosadil Anthony Olusanya. Helsinky vyhrály přestřelku 4:2 a získaly první tři body do tabulky. Alaškert si musí ještě počkat, po dvou zápasech je bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme HJK tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele