Vydra v Premier League nehraje, i proto se chce v Anglii ukázat

Pro útočníka Matěje Vydru bude páteční úvodní zápas kvalifikace mistrovství Evropy ve Wembley proti Anglii o to zajímavější, že jako jediný z aktuálního reprezentačního kádru působí v tamní Premier League. S českými reprezentanty se chce ukázat i proto, že ve svém klubu Burnley poslední dobou prakticky nehraje. Ve výběru soupeře má dva spoluhráče.

Češi v zahraničí: Pavelka v Turecku asistoval u vítězného gólu

David Pavelka si v Turecku připsal asistenci u vítězné branky Kasimpasy na hřišti Akhisarsporu. Do hry se po zranění vrátil obránce Ondřej Čelůstka z Antalyasporu. V základní sestavě nizozemského PSV Eindhoven znovu nastoupil talentovaný záložník Michal Sadílek. Dobrou pozici pod novým trenérem Ranierim má zatím také útočník Patrik Schick, ovšem jeho Římu se víkendový duel moc nepovedl...

Češi v zahraničí: Necid dal pátý gól, Kadeřábek oslavil stovku

Tomáš Necid vstřelil za Den Haag svůj pátý gól v nizozemské Eredivisie. Obránce Pavel Kadeřábek zase oslavil jubilejní 100. zápas v bundeslize. Po čtvrt roce vychytal vítězství pro Hearts brankář Zdeněk Zlámal. Do základní sestavy se v tureckém Alanyasporu prosadil útočník Josef Šural. A raritní zápas se hrál ve druhé polské lize, zasáhlo do něj hned pět českých hráčů.

Anglický týden: Utopený Vydra v týmu, který hraje na dva Crouche

V srpnu ještě svítilo slunce. Matěj Vydra si splnil sen a konečně si po letech opět zahraje Premier League! Sláva! Po zajímavém úvodu angažmá v Burnley však reprezentační útočník narazil a svůj osamocený ligový gól už rozšíří jen stěží. Čí je to chyba? Je prostě elitní anglická soutěž pro Vydru moc? Nebo selhal manažer Sean Dyche, který měl už před půl rokem tušit, že kupuje nevhodného hráče?

Češi v zahraničí: Hladký má za sebou debut, Vaněček kritiku

Brankář Václav Hladký se v minulém týdnu poprvé představil ve skotské lize po přestupu do St. Mirrenu. Tamní Premiership si zahrál premiérově i David Vaněček, který ale schytal za výkon pořádně ostrou kritiku od trenéra Hearts. Ve Španělsku vychytal čisté konto Tomáš Vaclík. To Petr Čech v Anglii i Tomáš Koubek ve Francii dostali od hvězdných soupeřů pořádně zabrat.

Dyche věří, že video v Anglii svou práci zrychlí

Manažer Burnley Sean Dyche si lehce postěžoval na způsob použití videa v zápase jeho týmu v FA Cupu proti druholigovému Barnsley. Do budoucna věří, že sudí budou se systémem schopní pracovat rychleji a nebude docházet k situacím jako v sobotním duelu, kdy už se chystal český útočník Matěj Vydra kopat penaltu, pak byl ale rozhodčím zastaven.

Češi v zahraničí: Sadílek skóroval za PSV, Pavelka pokořil Besiktas

Předvánoční víkend byl v evropských soutěžích bohatý na české góly. Dařilo se především kanonýrům v Nizozemsku. Michal Sadílek vstřelil premiérový gól za PSV Eindhoven a pomohl k výhře nad Alkmaarem. Ve druhé lize skórovali také Václav Černý a Jaroslav Navrátil. Velké vítězství turecké Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul pečetil brankou reprezentant David Pavelka.

Novák s Vydrou věří, že Češi podají ještě lepší výkon než v říjnu

Obránce Filip Novák s útočníkem Matějem Vydrou věří, že čeští reprezentanti ve čtvrtečním přípravném utkání v Polsku navážou na říjnové zlepšení pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým a podají ještě kvalitnější výkon než před měsícem v zápasech na Slovensku a na Ukrajině. Vylepšit je podle nich potřeba hlavně koncovku.

Češi v zahraničí: Střelecky vydařený víkend. Skórovali Mareček, Rada i Lecjaks

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Za belgický Lokeren se trefil Lukáš Mareček a o vítězství Lokomotivy Záhřeb v chorvatské lize rozhodl Jan Lecjaks. K výhře Trnavy přispěl na Slovensku Jakub Rada a dvakrát se dokonce prosadil Tomáš Petrášek z Czestochowé, s níž vede druhou polskou ligu. Asistencí se blýskli v bundeslize Pavel Kadeřábek a také v polské Ekstraklase Adam Hloušek...

Dřív trenéři s hráči nemluvili, řekl Vydra k rozhovoru s Šilhavým

Na den přesně po dvou letech se útočník Matěj Vydra z Burnley vrátil do fotbalové reprezentace. Na dnešním srazu v Praze přiznal, že zájem nového trenéra Jaroslava Šilhavého mu udělal radost, protože v minulosti nebyla komunikace hráčů s vedením národního týmu zvykem.

Češi v zahraničí: Trefil se Novák v Turecku, Vaclík vede se Sevillou ligu

Gólově úrodný víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Skórovat se podařilo v turecké lize Filipu Novákovi, v Polsku Michalu Papadopulosovi, či na slovensku obránci Filipu Kašovi. Brankář Tomáš Vaclík vede se Sevillou španělskou LaLigu a totéž navzdory první porážce v sezóně platí pro Zdeňka Zlámala a jeho Hearts ve Skotsku...

Češi v zahraničí: Necid se poprvé trefil v lize, Čech se zranil

Útočník Tomáš Necid vstřelil první ligový gól za ADO Den Haag v nizozemské lize a navázal tak na dvě trefy z poháru. O poznání horší víkend zažil brankář Petr Čech, který musel střídat kvůli zranění. Tomáš Vaclík v dresu Sevilly byl zase svědkem zřícení tribuny v Eibaru, kde jen díky štěstí nedošlo k vážným zraněním.

Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra.

Češi v zahraničí: Ondrášek i Papadopulos skórovali v Polsku, Jedlička dostal kuriózní gól

Dva čeští útočníci se prosadili v polské lize. Zdeněk Ondrášek se drží na čele tabulky střelců a Wisle Krakov pomohl k výhře ve šlágru s Lechií Gdaňsk. Prosadil se také další český hroťák Michal Papadopulos z Gliwic. Bláznivý gól dostal na Slovensku český brankář Martin Jedlička ve šlágru, který jeho Dunajská Streda prohrála v Bratislavě se Slovanem.

Vydrovi přestup do Premier League předpověděl Mourinho

Český útočník Matěj Vydra po přesunu z druholigového Derby do Burnley prozradil, že návrat do nejvyšší anglické soutěže mu předpověděl trenér Manchesteru United José Mourinho. Šestadvacetiletý fotbalista to uvedl v rozhovoru na webu svého agenta Ondreje Chovance.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele