Kweuke: Vítězství bylo odpovědí, jaký jsme ve skutečnosti tým

Sparťanským hrdinou byl v dnešním šlágru 5. kola Gambrinus ligy v Plzni znovu Leonard Kweuke. K dosavadním dvěma ligovým podzimním trefám přidal další dvě a proti čerstvému účastníkovi Ligy mistrů ho to těšilo o to více. Po utkání byl spokojen s výhrou.

Kweuke drží Spartu dál ve hře o titul

Po zimním odchodu Bonyho Wilfrieda patří Léonard Kweuke k hlavním tahounům Sparty v cestě za obhajobou mistrovského titulu. V prestižním derby se Slavií jej dnes opět dokonale zastoupil; zatímco podzimní duel rozhodl jednou trefou Wilfried z Pobřeží slonoviny, o dnešní výhru se postaral dvěma přesnými zásahy robustní Kamerunec.

Kweuke může vyrovnat Sieglův rekord

Sparťanští útočníci Leonard Kweuke a Tomáš Pekhart mají na dosah vyrovnání rekordu první ligy v počtu zápasů v řadě se vstřeleným gólem. Dosavadní rekord drží jiný sparťan Horst Siegl, který v závěru sezony 1996/97 vystřílel Spartě titul, když se prosadil v sedmi zápasech po sobě a dal hned 11 gólů.

Sparta našla náhradu za Wilfrieda, v útoku teď řádí Kweuke

Spartě Praha se rýsuje náhrada za kanonýra Bonyho Wilfrieda. Kamerunský útočník Leo Kweuke obstaral dvěma góly úspěšnou jarní ligovou premiéru na Bazalech a podtrhl svou skvělou bilanci, když skóroval v posledních šesti zápasech v soutěži.

Kweuke zaplatí pokutu

Disciplinární komise fotbalového svazu měla dnes napilno. Vedle sparťanského prohřešku s "převlečenými" hráči řešila i gesto Leonarda Kweukeho a korupční kauzu Sigma - Bohemians.

Sparta definitivně získala Kweukeho, Abenu má na hostování

Kamerunec Leonard Kweuke, který na podzim hostoval ve Spartě Praha z Dunajské Stredě, se stal kmenovým hráčem českého mistra. Na Letné podepsal smlouvu na tři a půl roku. Se slovenským klubem se dnes vedení Sparty domluvilo také na hostování dalšího kamerunského hráče Martina Abeny, který s letenským mužstvem trénuje od začátku zimní přípravy.

Kweukeho gestem se bude zabývat DK

Disciplinární komise fotbalového svazu se bude 3. března po odehrání úvodního jarního kola první ligy zabývat kontroverzním gestem sparťanského útočníka Léonarda Kweukeho. Kamerunský fotbalista v sobotu při halovém turnaji v Praze si před fanoušky a hráči Slavie dvakrát přejel dlaní po krku. Tiskový mluvčí svazu Jaroslav Kolář ČTK řekl, že zatím není jisté, zda disciplinární komise s Kweukem vůbec zahájí řízení.

Sparta hledá posily v Africe, z Kamerunu přišli Adiaba a Kweuke

Sparta Praha hledá další posily pro nadcházející sezonu v Africe. Na soustředění ve Františkových Lázních s týmem trénují již tři afričtí hráči, další dorazí ještě dnes. U dvou Kamerunců už bylo uzavřeno roční hostování s opcí - obránce Bondoa Adiaba i útočník Léonard Kweuke jsou kmenovými hráči Dunajské Stredy.

Frankfurt získal na hostování kanonýra Kweukeho

Český reprezentant Martin Fenin bude mít v útoku Eintrachtu Frankfurtu novou konkurenci. Klub získal na hostování z Dunajské Stredy druhého nejlepšího střelce podzimní části slovenské ligy Kamerunce Leonarda Kweukeho. Frankfurt má na hráče i předkupní právo.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele