Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Skvělé Janktovo odpoledne. Gól a dvě nahrávky!

Záložník Jakub Jankto se v dresu Sampdorie významně podílel na vítězství nad Brescií. Český reprezentant vstřelil rozdílový gól a k tomu přidal ještě dvě asistence. Ve španělském poháru se dostal na hřiště útočník Tomáš Pekhart, k postupu ale svému mužstvu pomoct nedokázal.

Češi v zahraničí: Kanonáda napříč Evropou. Gól dali Schick, Darida či Necid

Českým fotbalistům se o víkendu v zahraničních soutěžích střelecky mimořádně dařilo. V německé bundeslize přispěli Patrik Schick a Vladimír Darida k vítězství Lipska, respektive Herthy Berlín. Ještě produktivnější pak byli Češi v Nizozemsku. Ve dvou nejvyšších soutěžích se prosadili všichni čtyři hráči, kteří do zápasů svých týmů zasáhli, tedy Tomáš Necid, Josef Kvída, Jaroslav Navrátil a Richard Sedláček.

Češi v zahraničí: Koubek zlikvidoval penaltu, trefili se Schwarz s Pekhartem

Po střeleckých hodech o minulém víkendu tentokrát čeští střelci tak produktivní nebyli. Vytáhl se ale brankář Tomáš Koubek, který v bundeslize zlikvidoval pokutový kop a pomohl k vítězství svého Augsburgu. V polské lize skóroval Petr Schwarz za Raków, trefil se také Tomáš Pekhart v barvách druholigového španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Střelecky povedený víkend a Vaclíkova chycená penalta

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Pavel Kadeřábek a Theo Gebre Selassie se postarali o dva góly v bundeslize. Michal Sadílek dal branku z PSV Eindhoven a dva české zásahy byly k vidění i v Polsku. K tomu Tomáš Vaclík zlikvidoval penaltu Diegu Costovi. Podívejte se.

Češi v zahraničí: Darida byl v bundeslize vyloučen, Simič přihlížel kuriózní brance

Uplynulý prodloužený víkend byl na velké výkony českých fotbalistů v zahraničí trochu skoupý. V Polsku si asistenci připsal Tomáš Přikryl, jinak to ale žádná velká sláva nebyla. Pozornost upoutalo jistě vyloučení Vladimíra Daridy v bundeslize za šest minut a extrémně kuriózní gól Hajduku Split, v jehož obraně hrál Stefan Simič.

Češi v zahraničí: Vaněček skóroval, Koubek s Morávkem okradli Bayern

David Vaněček skóroval v maďarské lize za Puskás Akademii, trefil se i na Slovensku Filip Twardzik z penalty. V Premier si aspoň chvíli za Burnley zahrál Matěj Vydra, Ladislav Krejčí statečně bojoval v italské lize proti Juventusu a Lukáš Zima v Serii B dokonce chytil penaltu. V bundeslize slavili cenný bod s Bayernem Jan Morávek a brankář Tomáš Koubek. A jak si vedli další Češi v zahraničních soutěžích?

Češi v zahraničí: Jankto pokořil Inter, poprvé se trefil Pekhart

V italské lize se mezi střelce zapsal záložník Jakub Jankto, který pokořil Inter Milán. Jeho Sampdorii to však na body nestačilo. Úspěšnější byl s premiérovou brankou v této sezoně Tomáš Pekhart ze španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Češi v zahraničí: Vydra se připomněl v Burnley. Trefil se Novák, zazářil Vaněček

Matěj Vydra si připsal asistenci v Premier League a Tomáš Vaclík se Sevillou zase po roce vede španělskou LaLigu. Dvakrát se trefil v Maďarsku útočník David Vaněček. V turecké lize se do listiny střelců zapsal obránce Filip Novák.

Češi v zahraničí: Kadeřábek rozhodl, dvakrát se trefili Necid, Ondrášek i Schwarz

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté hrající v zahraničních ligách. Dvě branky si zapsali Tomáš Necid z nizozemského Haagu, Zdeněk Ondrášek z amerického Dallasu a také Petr Schwarz z polského Rakówa Czestochowa. Obránce Pavel Kadeřábek zase rozhodl o vítězství Hoffenheimu v německé bundeslize nad Brémami.

Češi v zahraničí: Zmrhal debutoval v Itálii, Ondrášek prolomil střelecké mlčení

Z českých fotbalistů v zahraničních soutěžích se střelecky prosadili jen čtyři. Josef Kvída ve druhé nizozemské lize zachránil Nijmegenu bod. K remíze přispěli také na Slovensku Filip Twardzik a Ondřej Novotný. K remízovému výsledku přispěl i Zdeněk Ondrášek v Major League Soccer, za Dallas se trefil vůbec poprvé. Z dalších událostí stojí za zmínku debut Jaromíra Zmrhala v italské Brescii a začátek ligových soutěží v Německu či Španělsku...

Zmrhal opustil Slavii, v Brescii se dohodl na čtyřleté smlouvě

Jaromír Zmrhal přestoupil z pražské Slavie do Brescie. Šestadvacetiletý reprezentační záložník se dohodl s nováčkem italské ligy na čtyřleté smlouvě. Brescia o tom informovala na svém webu, dohodu potvrdil i český mistr.

Brescia je připravená zaplatit za Zmrhala téměř 100 milionů korun

Vedení italské Brescie je připraveno za záložníka Jaromíra Zmrhala zaplatit pražské Slavii 3,75 milionu eur (více než 96,5 milionu korun). Nováčkovi Serie A se má Zmrhal podle italských médií upsat na pět let. Pro třináctinásobného českého reprezentanta, který dnes slaví 26. narozeniny, půjde o první zahraniční angažmá.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele