EF Podcast #20: Jablonecká ostuda, bůh Kanga a ikona Zmrhal

Úvodní tři kola nejlepší ligy na světě a první předkola evropských pohárů s českou účastí jsou minulostí, a proto se sluší oprášit mikrofony a v současnosti se za událostmi minulých dnů jaksepatří ohlédnout. Výsledkem je jubilejní dvacátý EF Podcast, který je možná ještě šťavnatější než obvykle...

Zmrhal má ze Slavie namířeno do Brescie

Tým pražské Slavie může opustit také záložník Jaromír Zmrhal. Podle serveru iDNES.cz dostal hráč, který v pátek oslaví 26. narozeniny, od vedení mistrovského klubu svolení jednat s nováčkem italské ligy Brescií.

Rozhovor s Jaromírem Zmrhalem: O gólech silným, kritice fanoušků i úloze v kabině

I v příznivých dobách patří mezi důležité hráče slávistického kádru. Ve vršovickém celku načíná už osmou sezonu a blíží se významnému milníku v počtu odehraných ligových utkání. O proměnách Slavie v čase, kvalitě současného týmu i vlastním fotbalovém vývoji hovoří odchovanec sešívaných Jaromír Zmrhal ve velkém interview pro Eurofotbal.

Zmrhal dal v EL dva vítězné góly a přeje si zvučného soupeře

Slavia po 11 letech postoupila do jarních bojů v pohárech a velkou zásluhu na tom má i záložník Jaromír Zmrhal, který svými góly zařídil Pražanům ve skupině Evropské ligy šest z celkových deseti bodů. Nejprve vystřelil úvodní výhru 1:0 nad Bordeaux a dnes dal vítěznou trefu také při vítězství 2:0 nad Petrohradem. V jarní vyřazovací fázi by si přál zvučného soupeře.

Výkon z derby by na Kodaň nestačil, je si vědom slávista Zmrhal

Záložník Jaromír Zmrhal si uvědomuje, že pokud chtějí fotbalisté Slavie ve čtvrtečním utkání Evropské ligy doma s Kodaní zvítězit, musejí podat lepší výkon než v nedělním derby na Spartě (2:2). Je mu jasné, že případným vítězstvím by se Pražané hodně přiblížili k vytouženému postupu.

Jsem klidnější, mám dobré období, těšilo střelce Slavie Zmrhala

Od té doby, co se záložník Jaromír Zmrhal na začátku září vrátil na trávník po vyléčení nemoci, je jako vyměněný. Jeho forma vygradovala v uplynulém týdnu, kdy se stal střeleckým hrdinou slávistických fotbalistů. Nejprve ve čtvrtek jediným gólem rozhodl o vítězství 1:0 v Evropské lize proti Bordeaux a dnes stejný kousek zopakoval i v utkání nejvyšší soutěže s Bohemians 1905.

Zmrhal označil svůj gól proti Bordeaux za nejhezčí v kariéře

Záložník Jaromír Zmrhal jedinou brankou zajistil fotbalistům Slavie Praha vítězství 1:0 nad Bordeaux v úvodním utkání hlavní fáze Evropské ligy a svou povedenou trefu z 35. minuty označil za nejhezčí gól kariéry. Věří, že červenobílí dopadnou ve skupině lépe než vloni, kdy také na začátku doma vyhráli 1:0, ale pak těsně nepostoupili.

Zmrhal uvítal, že kouč reprezentace Jarolím má zatím důvěru

Záložník Jaromír Zmrhal je rád, že trenér české reprezentace Karel Jarolím má i po čtvrteční domácí porážce 1:2 v úvodním utkání Ligy národů s Ukrajinou prozatím důvěru vedení Fotbalové asociace ČR a minimálně do říjnového dvojzápasu zůstane. Že by národní tým mohl v pondělním přípravném utkání v Rusku hrát i za svého kouče, slávistický křídelník neřeší.

Plzeň jsme přehrávali, i když byla v jedenácti, mínil slávista Zmrhal

Záložník Slavie Jaromír Zmrhal uznal, že k vysoké výhře 4:0 nad Plzní domácím pomohlo i vyloučení kapitána Viktorie Romana Hubníka. Podle pětadvacetiletého hráče, který vstřelil třetí gól, však Pražané ve šlágru sedmého ligového kola úřadujícího mistra přehrávali i při plném počtu hráčů.

Slavia prodloužila smlouvy s Teclem a Zmrhalem do roku 2021

Reprezentanti Stanislav Tecl a Jaromír Zmrhal prodloužili smlouvy s pražskou Slavií do roku 2021. Teclovi měl původně kontrakt vypršet na konci příštího roku, Zmrhalovi o půl roku dříve.

Nechceme šance promarnit, řekl před finále poháru Trpišovský

Pražská Slavia má šanci ukončit 16 let čekání na triumf v českém poháru a podle trenéra Jindřicha Trpišovského si tým uvědomuje důležitost duelu. Z mužstva cítí velké soustředění a sám se snaží o to, aby tato šance nebyla promarněna.

Zmrhal nepovažuje vypadnutí z EL ani celý podzim za katastrofu

Záložník Jaromír Zmrhal litoval, že na startu druhé půle nedokázal proměnit zřejmě největší šanci Slavie na vyrovnání v přímém souboji o účast v jarní fázi Evropské ligy s Astanou. Pražané doma s kazašským šampionem nečekaně prohráli 0:1 a klesli na konečné nepostupové třetí místo ve skupině. Zmrhal to však nepovažuje za katastrofu stejně jako celý podzim.

Zmrhal: Gól bych měnil za výhru, chtěli jsme se lehce dotáhnout

Záložník Jaromír Zmrhal v dnešní dohrávce 15. kola v Jablonci potvrdil aktuální střeleckou formu a vedoucím gólem navázal na dvě branky z minulého ligového utkání s Duklou. Svou trefu by ale tentokrát rád vyměnil za to, kdyby fotbalisté Slavie místo remízy 1:1 na severu Čech zvítězili. Reprezentačního středopolaře mrzelo, že Pražané nevyužili zaváhání vedoucí Plzně...

Už jsem to tam viděl, řekl o střele do břevna slávista Zmrhal

Před reprezentační přestávkou zažíval záložník Jaromír Zmrhal slabší období, v posledním týdnu se ale dostává do formy. V duelu s Duklou dal dva góly a hodně vidět byl i v utkání 5. kola Evropské ligy na hřišti Maccabi Tel Aviv. Nejprve dalekonosnou ranou trefil břevno a pak asistoval u vedoucího gólu Josefa Hušbauera, který nasměroval fotbalisty Slavie k výhře 2:0.

Zmrhal ukončil střelecké trápení a pomohl k demolici Dukly

Záložník Slavie Jaromír Zmrhal poprvé v kariéře vstřelil v jednom ligovém zápase dva góly, k tomu přidal asistenci a přispěl k drtivé domácí výhře 5:0 nad Duklou. Čtyřiadvacetiletý fotbalista měl po malém pražském derby radost ze svých prvních branek v sezoně i toho, jak úřadující mistři odpověděli na předchozí dvě prohry s Villarrealem (0:2) a Plzní (0:1).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele