Další články

Thor a KDB vystřelili Manchester City do pole position: 33. kolo Premier League v kostce

Nejočekávanější zápas letošní sezony se změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch Manchesteru City. Obhájci titulu deklasovali před vlastními příznivci Arsenal 4:1, mají už jen dvoubodové manko, a navíc dvě utkání k dobru. Do hlavních rolí středečního šlágru se obsadili Kevin De Bruyne s Erlingem "Thorem" Haalandem. Jejich spolupráci tleskal beznadějně vyprodaný Etihad Stadium vestoje a nutno podotknout, že zcela po zásluze.

K.O. pro Reds i Blues a povstání Spurs: 14. kolo Premier League v kostce

Poprvé od března 2021 kousal Liverpool ligovou porážku doma a umocnil hrůzostrašný začátek letošní sezony. Vyprodaný Anfield Road zmrazil v 89. minutě Crysencio Summerville a rozpoutal vlnu euforie Leedsu. Ve 14. kole se nedařilo ani Chelsea, kterou v Brightonu skolili Leandro Trossard a spol, naopak trio na špici nezaváhalo.

Zmrtvýchvstání mistrů a záchrana Leedsu: 38. kolo Premier League v kostce

V 75. minutě prohrávali s Aston Villou 0:2 a vzhledem k vítězství Liverpoolu nad Wolverhamptonem 3:1 potřebovali k zisku titulu třikrát skórovat. O šest minut později už hráči Manchesteru City vedli a fanoušci na Etihad Stadium skákali radostí. Nejsledovanější soutěž na světě vygradovala nezapomenutelným způsobem. Svěřenci Pepa Guardioly obhájili trofej a počtvrté za posledních pět let usedli na anglický fotbalový trůn.

Newcastle přišel o zraněné ofenzivní opory, Wilson bude mimo několik týdnů

V Newcastlu přišli podle trenéra Eddieho Howea minimálně na několik týdnů o klíčového útočníka Calluma Wilsona. Pondělní domácí duel proti Manchesteru United nedohrála ani druhá ofenzivní opora Allan Saint-Maximin, který vstřelil při remíze 1:1 jediný gól "Strak".

Zostuzení na prknech Divadla snů: 9. kolo Premier League v kostce

Ohlušující pískot z tribun po první půli šlágru nejúspěšnějších klubů anglické fotbalové historie hovořil za vše. Dav fanoušků se už v tu dobu linul ulicemi poblíž stadionu. Manchester United prohrával s Liverpoolem 0:4, po změně stran navíc inkasoval od Mohameda Salaha další gól. Fenomenální útočník zkompletoval hattrick a dokonal zostuzení domácích na prknech Divadla snů.

Torres a spol. poslali Arsenal na úplné dno: 3. kolo Premier League v kostce

Poprvé od ročníku 1954/55 prohráli fotbalisté Arsenalu úvodní tři ligová utkání, navíc bez vstřeleného gólu při hrozivém skóre 0:9. Zmar Gunners podtrhli ve 3. kole obhájci titulu z Manchesteru City. Na vlastním stadionu je rozprášili 5:0 a odeslali na poslední místo. Dvěma brankami a přihrávkou se pod řízenou demolici podepsal španělský útočník Ferrán Torres, kterému zdatně sekundoval krajan Rodri.

Titul v tichosti: 35. kolo Premier League v kostce

Stalo se to, nač jsme čekali někdy od začátku března. Od momentu, kdy Manchester City završil fascinující sérii 15 výher za sebou, a bylo tedy už prakticky jasné, že po roční pauze opět usedne na anglický trůn. Potřeba bylo jen ukrojit dostatečný počet utkání, aby už pronásledovatelé matematicky nemohli dohnat nahromaděný náskok. A tak se stalo v úterý. Starý král umírá, ať žije král.

Salah se probral včas: 21. kolo Premier League v kostce

Takovou střeleckou krizi v Premier League ještě Mohamed Salah nezažil. Šest zápasů bez jediného gólu. Pro egyptského křídelníka zcela mimořádná situace. Stejnou šňůru sice natáhl už na přelomu února a března 2019, ale tehdy alespoň asistoval u jedné vlastní branky Alderweirelda v utkání s Tottenhamem. Vykoupení však přišlo - a pro Liverpool v tu nejvhodnější možnou dobu.

Wilson pokračuje v Premier League, přestoupil do Newcastlu

Newcastle United plánuje útok na pohárové pozice tabulky anglické Premier League a pomoci mu k tomu má i nejčerstvější akvizice. Ofenzívu tradičního klubu posílil Callum Wilson, útočník přišel na přestup z Bournemouthu...

Anglický glosář: O příšerné defenzívě Arsenalu a nepochopeném Leicesteru

Užili jste si reprezentační přestávku? Slyším odevšad hlasité NE? Potom vítejte zpátky v neuspořádaném rendlíku zvaném Anglický glosář, který neomylně značí konec reprezentační pauzy a uplynutí dalšího kola anglické Premier League. Tentokrát v duchu jednoho zhrzeného příznivce zejména o špatném Arsenalu...

Howe očekává, že Wilson v lednu zůstane v Bournemouthu

Callum Wilson je letos konečně fit a může tak ukázat své kvality především anglické fotbalové veřejnosti. Šestadvacetiletý útočník se pravidelně střelecky prosazuje v dresu Bournemouthu a spekuluje se o jeho odchodu, zájem má Chelsea, manažer Bournemouthu Eddie Howe ale lednový transfer své hvězdy neočekává...

Wilson má naši plnou podporu, prohlásil Howe

Hodně velká nepříjemnost potkala Bournemouth. Útočník Callum Wilson si na včerejším tréninku přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a nyní ho čeká minimálně půlroční nucená přestávka...

Tvrdá rána pro Bournemouth, Wilson bude chybět půl roku

Víkend hodný zapomenutí za sebou má Bournemouth. Nováček anglické Premier League neuspěl na půdě Stoke City a prohrál 1:2, navíc přišel o jednoho ze svých klíčových hráčů - útočník Callum Wilson si poranil kolenní vazy a diagnóza není vůbec příznivá...

Premier League v kostce (4. kolo)

Čtvrté kolo Premier League nabídlo dosud největší počet červených karet; a také největší počet překvapení. Z loňské TOP 6 dokázal zvítězit pouze Arsenal a Manchester City, který nadále suverénně vládne tabulce s tříbodovým náskokem nad Crystal Palace. Eagles senzačně vyhráli na půdě Chelsea, která se naopak nemůže vymanit z krize.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele