základní část, 20. kolo
11.02.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Zlínskou šňůru nezdarů v Teplicích protáhl kmenový slávista

Teplice porazily ve 20. kole Fortuna ligy Zlín 2:1. Severočeši měli nad svým soupeřem v první půli jasně navrch, což zúročil ve 36. minutě hostující hráč z pražské Slavie Daniel Fila. Po změně stran sice po pár minutách na trávníku srovnal dalekonosnou ranou Tom Slončík, vzápětí se však znovu připomněl brněnský odchovanec a vítěznou brankou rozhodl o tříbodovém zisku Sklářů. Moravané tak po 17. za sebou odjeli ze Stínadel bez vítězství.

S říjnovým příchodem trenéra Bronislava Červenky nastal zlínský vzestup, který chtěli Ševci korunovat v jarní části posunem mimo barážové pozice. K tomu jim měli pomoct ghanský záložník Cletus Nombil, od kterého si Moravané hodně slibovali, a hostující Tomáš Schánělec ze Sparty, jenž se měl stát jejich novou útočnou zbraní.

Zlín měl ovšem více potíží vzadu, čehož ve 25. minutě využil rychlonohý Abdallah Gning, když prokličkoval obranou do slibné pozice. V té ale akci zmařil nepřesnou finální přihrávkou. Ve 36. minutě se domácí dočkali první střely na branku a zároveň i gólu. Michal Bílek našel krásným centrem ve vápně osamoceného Filu, který v jednoduché pozici mířil přesně. Ševci naopak ani jednou neohrozili soupeřovu bránu a šli do šaten s jednobrankovým mankem.

Hned zkraje druhého poločasu se po krásné spolupráci Daniela Trubače a Gninga ocitl první jmenovaný sám před brankářem Zlína Stanislavem Dostálem, ten ale včas vyběhl a znemožnil teplickému záložníkovi skórovat. První pokus mířící mezi tři tyče si připsal z přímého kopu Slončík, přičemž Tomáš Grigar neměl s jeho střelou žádné potíže.

V 60. minutě ale Slončík zkusil štěstí znovu a jeho přízemní střela doskákala až do sítě. Jenže radost vydržela Ševcům pouhé dvě minuty, když po nedůrazu Josse Didiby naservíroval Gning na zlatém podnose další gól pro Filu. Chvíli před koncem ještě ve velké příležitosti domácích podržel svůj tým skvělý Dostál.

Teplice i tak ale zvládly úvodní zápas jara vítězně. V příštím kole se Skláři představí 17. února v Pardubicích, Zlín čeká už 14. února domácí dohrávka se Slavií.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0-2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele