základní část, 26. kolo
31.03.2024 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Matěj Pulkrab (© FK Mladá Boleslav)

Střetnutí Mladé Boleslavi se Zlínem opět nenudilo, zmrtvýchvstání Ševců utnul Jawo

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 26. kole Fortuna ligy na domácí půdě nad Zlínem 3:2. Středočeši dali přesnými zásahy Matěje Pulkraba, jenž se vrátil poté, co obě jeho ruce zdobily několik týdnů sádry, a Tomáše Ladry z úvodních 15 minut vzpomenout na 14brankovou přestřelku z podzimního vzájemného střetnutí. Ševce však dva rychlé direkty na kolena nepoložily a po trefě Vukadina Vukadinoviče ze závěrečného nastavení nakonec sahali po bodu. Ten ale přece jen nezískali, když Bolku spasil v 95. minutě Lamin Jawo.

Zatímco domácí naposled udělali vítězstvím nad Olomoucí výrazný krok k zajištění účasti ve skupině o titul, Zlín počtvrté v řadě v lize nevyhrál a před víkendem se držel jen dva body nad poslední příčkou. Moravané dlouhodobě dopláceli na špatnou defenzivu, což se projevilo i v bláznivém vzájemném duelu na podzim, kdy od Středočechů schytali devítigólový příděl. Boleslav se však kvůli karetním trestům tentokrát nemohla spoléhat na řadu opor včetně Marka Matějovského nebo Yusufa.

Chybějící spoluhráče dokázal již v 11. minutě zastoupit Pulkrab. Ten si z pravé strany na vápně převzal balon a umístil jej po zemi na zadní tyč, kam se Stanislav Dostál natahoval marně. Jen o chvíli později Vasil Kušej prokličkoval zlínskou obranou a předložil míč Ladrovi, který z jednoduché pozice zvýšil. Na druhé straně si navedl balon k zakončení Libor Holík, jeho obstřel však těsně minul levou tyč. Šest minut před koncem poločasu si ve vápně našel šikovně prodloužený centr Tomáš Schánělec a hlavičkou vykřesal naději pro Ševce do druhé půle.

Začátek druhého poločasu byl oproti tomu prvnímu vlažný. Ani jeden z týmů se dlouho nedokázal dostat ke slibné příležitosti. Až v 70. minutě se k vyrovnání přiblížil Zlín, když Tom Slončík přihrávkou napříč vápnem hledal střídajícího Zviada Natchkebiu, ten však na balon těsně nedosáhl. Poté Schánělec chytře sklepl míč na z druhé vlny přiběhnuvšího Jakuba Černína, tomu rána z první ale vůbec nesedla. Až v nastavení se mezi tři tyče dokázal trefit Vukadinovič a rozvlnil síť za Petrem Mikulcem. O čtyři minuty později si na druhé straně naběhl na centrovaný míč střídající Jawo a hlavičkou uzmul pro svůj tým vítězství.

Mladá Boleslav tak dle očekávání získala plný počet bodů. V příštím kole ji však čeká o poznání těžší úkol, když 7. dubna zavítá na stadion Sparty. Zlín vyzve o den dříve Olomouc.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

4:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele