základní část, 12. kolo
21.10.2023 15:00 CET
5 : 9
(2:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Ve Zlíně se zrodil nejgólovější zápas historie. Boleslav nasázela nebohým Ševcům devět gólů

Zlín prohrál ve 12. kole FORTUNA:LIGY na svém hřišti s Mladou Boleslaví po neuvěřitelné podívané 5:9. Zápas odstartoval ve velkém stylu, když už v úvodní čtvrthodině nabídl tři branky. Nebylo to však nic proti tomu, co přinesl druhý poločas, v němž sice nejprve Ševci navýšili vedení, poté však hosté předvedli úchvatný obrat, když během 11 minut vstřelili čtyři góly. Dva z nich měl na svědomí Lamin Jawo, jenž se v základní sestavě objevil poprvé od poloviny srpna. Utkání, v němž na svou práci absolutně rezignovaly obě defenzivy, nakonec nabídlo 14 přesných zásahů, čímž o čtyři trefy překonalo dosavadní rekord samostatné české ligy.

Mladou Boleslav léta trápila nevyrovnanost výkonů na vlastním stadionu i na hřištích soupeřů, do tohoto zápasu ale vstupovala se čtvrtou nejlepší venkovní bilancí ze všech týmů. Výbuchy se jí přesto nevyhýbaly, jedním takovým byl před reprezentační přestávkou debakl 0:4 z Olomouce. Poslední Zlín, který na dostřel konkurentům držely výhradně zápasy hrané před jeho fanoušky, si musel dávat pozor na nabitou útočnou vozbu Středočechů. Góly ale přicházely i ze zálohy, důkazem byl autor šesti soutěžních branek Daniel Mareček.

A byl to právě středopolař s číslem 30 na zádech, kdo otevřel v rodišti Tomáše Bati skóre. Vedení však Středočechům vydrželo jen krátce, když se hned po rozehrání ze středového kruhu prosadil po krásné průnikové přihrávce Davida Tkáče Antonín Fantiš.

Nepozornou defenzivu Mladé Boleslavi, kterou ještě "podpořila" chyba Matouše Trmala, navíc o dvě minuty později potrestal z dorážky Jakub Janetzký. Třetí úder mohl přidat sám Tkáč, jenž dostal ve středu hřiště spoustu prostoru, ovšem jeho zakončení z dálky nepředstavovalo větší nebezpečí, poněvadž balon mířil přímo doprostřed brány.

Klub z města automobilů tak inkasoval další tvrdou ránu až zkraje druhé půle, kdy po obloučku Vukadina Vukadinoviče navýšil vedení parádně trefeným volejem Lukáš Bartošák. Ševci ale záhy prožili hororovou 11minutovku. Defenziva Zlína se totiž rozsypala jako domeček z karet, když po jedné hlavičce Vasila Kušeje a dvou v podání Jawa Bolka vedla.

Matej Rakovan navíc školáckou chybou nabídl míč před prázdnou bránu Marečkovi, který šanci náležitě využil. Posléze z pokutového kopu dodal domácím naději Vukadin Vukadinović. Tímto zásahem však gólové hody neskončily. Po chybné rozehrávce Rakovana trefil lobem odkrytou bránu velezkušený Marek Matějovský.

Historicky nejgólovějším zápasem v nejvyšší české soutěži se toto utkání stalo po trefě střídajícího Yusufa. Skóre se nicméně měnilo ještě třikrát, napřed lacině za svá záda pustil míč Trmal po pokusu Pabla Gonzáleze, krátce nato ovšem hostům vrátil tříbrankové vedení po příšerném odkopu Kušej dorážkou do prázdné brány. Střeleckou tečku zajistil v nastaveném čase střídající Solomon John, jenž v samostatném úniku v klidu překonal Rakovana.

Výrazný neúspěch z Androva stadionu tak Mladá Boleslav hodila za hlavu a získala všechny body. V příštím kole přivítá 29. října Spartu, Zlín se o den dříve představí v Olomouci.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele