základní část, 5. kolo
20.08.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kouzlo nového stadionu opět zafungovalo. Nevýrazný Zlín setnula hlava Gabriela

Zlín prohrál v pátém kole Fortuna ligy na hřišti Hradce Králové 0:2. Votroci zejména v první půli sázeli na dlouhé nakopávané balony a tato strategie se jim vyplatila těsně před přestávkou, kdy se v pokutovém území zjevil Adam Gabriel, jenž hlavičkou zajistil vítězný gól. Na bývalého hráče Sparty navázal v 74. minutě další muž s letenskou minulostí Daniel Horák, který se trefil před domácím publikem podruhé za sebou. Východočeši tak zůstali ve svém novém stánku stoprocentní, jejich soupeř se po pátém utkání bez vítězství propadl na dno tabulky.

Hradečtí fotbalisté sice zvládli premiéru na čerstvě postaveném stadionu na výbornou, o týden později však předvedli v Ostravě tristní výkon a nakonec i vinou dvou pozdních gólů prohráli. Zlín do zápasu vstupoval po sérii velmi obtížných utkání, v nichž sice favoritům srdnatě vzdoroval, jenže bodovat se mu podařilo pouze naposledy doma s Libercem. K první výhře v sezoně Ševce nepředurčoval pohled na vzájemnou bilanci, Votroky totiž naposledy v lize porazili v roce 2016.

Úvod zápasu diváky na velmi dobře zaplněném hradeckém stadionu ze sedadel nezvedal. Domácí se snažili překonat obranu žlutomodrých četnými centry do vápna, k úspěchu jim však chyběla přesnost. První nebezpečí tak přišlo až v 16. minutě, kdy se Ladislav Krejčí uvolnil na levé straně a zpětnou přihrávkou vybídl Václava Pilaře, zkušený záložník ale branku z hranice šestnáctky netrefil. Zlínští poté hru více vyrovnali, nicméně do konce poločasu se zmohli pouze na akrobatické zakončení v podání El Hadjiho Ndiayeho, ten však po elegantním střihnutí nůžkami poslal míč nad břevno. Daleko lépe si vedl na druhé straně hřiště v nastavení první půle Gabriel, který se po důrazné hlavičce k levé tyči radoval ze své první branky od října 2022.

Poněkud ospalý začátek druhé půle mohl domácím příznivcům zpříjemnit Pilař, jenž se nikým nehlídaný zjevil na zadní tyči po prodloužení míče od Daniela Vašulína. Nicméně 171 centimetrů vysoký hráč prokázal, že hra hlavou nepatří mezi jeho speciality, když z dobré pozice rozvlnil pouze boční síť. Hru Zlína poté pozvedl střídající Tom Slončík, jehož střelu musel mimo tři tyče vytěsnit obránce Michal Leibl. Východočeši začali být s přibývajícím časem čím dál pasivnější. V 73. minutě vyslal jedovatou ránu aktivní Slončík, přesný ale nebyl. Lekci z efektivity pak Ševcům z následného protiútoku připravil Horák, jenž přízemní střelou zakončil akci, na níž měli lví podíl i zbylí dva členové ofenzivního výletu - Krejčí a Vašulín.

Zbrusu nová Malšovická Arena tak přinesla domácím fotbalistům štěstí i podruhé. Hradec se v příštím kole 27. srpna představí na půdě Bohemians, Zlín o den dříve přivítá Teplice.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (2)

Přidat komentář
raduinho

Hradec tenhle šlágr zvládne.

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele