o titul, 3. kolo
20.05.2023 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavia porazila Plzeň a nadále doufá. Výhru sešívaných opět řídil Jurečka

Alespoň matematicky zůstává Slavia dál ve hře o titul. Sešívaní porazili Plzeň a na vedoucí Spartu i po 33 ligových utkáních ztrácí pět bodů. Jelikož však v sobotu zvítězili i Letenští, tak se šance slávistů na první místo výrazně snížili.

Vynikající formu potvrdil Václav Jurečka. Útočník sešívaných navázal na dva týdny starou kanonádu proti Bohemians, byť tentokrát se místo čtyř přesných tref spokojil "jen" s dvěma góly. I ty ovšem stačily na vítězství 2:1. Plzeň sice prohrála podruhé v řadě a na ligové vítězství čeká již pět ligových klání, zároveň ale ví, že už nepřijde o třetí místo.

V bráně Viktorie dostala od úvodu prostor obvyklá brankářská dvojka Tvrdoň, jenž však na hřišti nakonec dlouho nevydržel. Ještě před svým vynuceným vystřídáním ale stihl jednou inkasovat. Nejprve jej sice rozchytal dalekonosným pokusem Matěj Jurásek, nicméně taktéž v páté minutě spustila Slavia gólovou akci. Na levé straně vše začal David Jurásek, po jehož přihrávce vyhledal Schranz v pokutovém území Jurečku, který Tvrdoně překonal střelou pod břevno.

Po čtvrthodině hry již došlo k avizované změně mezi třemi tyčemi Západočechů. Tvrdoňovi bolestivě přišlápl ruku běžící Matěj Jurásek, načež gólman Plzně musel místo přepustit tradiční jedničce Viktorie Staňkovi. Hosté však v první půli střídali nedobrovolně ještě jednou. Ve 29. minutě se totiž bolestivě srazili Hejda s Kašou, načež první jmenovaný musel chtě nechtě opustit kolbiště.

Staněk do přestávky musel likvidovat hlavičku Ogbua po rohovém kopu i zakončení Schranze zblízka. Západočeši si během prvního poločasu vypracovali jednu slibnou příležitost, jenže Květ zakončil rychlý protiútok nepřesně. Po změně stran ovšem Viktoria začala aktivně. Hlavička Durosinmiho z 54. minuty ještě přeletěla břevno, hned od dvě minuty později se ale stejný hráč stal adresátem patičky od Kopice. Durosinmi si poté na hranici pravidel odstavil Oscara a propálil gólmana sešívaných Koláře - 1:1.

Slavia si vedení chtěla v podstatě okamžitě vzít zpět. Volej Douděry z 63. minuty však letěl příliš vysoko, Jurečkovu tutovku nedlouho poté bravurně zlikvidoval Staněk a další pokus Douděry zpoza pokutového území skončil v rukavicích strážce svatyně Západočechů. V 69. minutě si ale Jurečka naběhl na šikovnou přihrávku od Oscara a křižnou ránou se trefil přesně k tyči mimo dosah Staňka - 2:1.

V nastavení sice mohl hned dvakrát vyrovnat Vydra, avšak napoprvé těsně nedosáhl na pas od Havla z levé strany a poté jeho zakončení na poslední chvíli zablokoval bránící Ousou. Pumelici Kaši zase čapil Kolář a výsledek se tedy po závěrečném náporu Viktorie již nezměnil.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele