24. kolo
10.04.2016 19:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta Praha - 1. FK Příbram 2:1

Těsně, ale přece! Sparta se proti Příbrami pořádně nadřela, ale nakonec nepříznivý vývoj otočila a zůstává ve hře o titul. Příbram posadila do sedla minela brankáře Bičíka, ovšem jeho spoluhráči mu pomohli a nejprve srovnal Dočkal a po něm vstřelil vítěznou branku kanonýr Lafata.

Podobně jako na Villarrealu se Pražanům vůbec nepovedl start do utkání a lví podíl na tom měl hrubou chybou opět brankář David Bičík. Ranu Šabaly doprostřed branky nedokázal chytit a Spartu čekalo to, co si v sobotu zkusila i Plzeň, tedy otáčet nepříznivý vývoj. Sparta dle očekávání zvýšila obrátky, ale Příbram mohla udeřit ještě jednou. Hnaníček se dostal do solidní pozice, jenomže nedokázal trefit branku. Sparta si do konce prvního poločasu vytvořila hned několik stoprocentních šancí, ale střídavě neuspěli Lafata, Costa, znovu Lafata i Dočkal.

Příbram šla do šaten za příznivého stavu, ale ve druhém dějství ji čekala ještě těžká práce. Sparta byla naprosto dominantní, měla více než sedmdesáti procentní držení míče a hlavně spoustu vyložených šancí. V 51. minutě cpal míč před prázdnou branku Krejčí a Lafata na něj nedosáhl. Na druhé straně zase hlavičkoval z malého vápna Hnaníček, ale Bičík bez problémů lapil. Nicméně Hnaníček hlavičkoval na malém vápně úplně sám a kdyby balón lépe trefil, mohlo být se Spartou zle.

Ale tlak sílil a Sparta se nakonec dočkala v 66. minutě. Lafatova přihrávka prošla až k Dočkalovi, který propálil Hrušku a srovnal na 1:1. Sparťané pochopitelně ještě více ožili a Příbram už se jen a jen bránila. Tlak Pražanů byl drtivý a to Příbram nemohla vydržet. Čtyři minuty před koncem přišel rozhodující okamžik. Konaté našel ve vápně Davida Lafatu a ten se stal sparťanským spasitelem! Zlomená Příbram se ve zbývajících minutách na odpor nezmohla a nakonec odjíždí s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta opet bude rotovat sestavou ale ne tolik jako proti Slovacku tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele