11. kolo
19.10.2013 17:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 - Vysočina Jihlava 0:0

Čtyři tisícovky diváků sledovaly v Ďolíčku bezbrankové utkání mezi tamními Klokany a hosty z Vysočiny. Jihlava především díky skvělému brankáři Jaromíru Blažkovi získává bod, v tabulce jsou oba týmy nadále nejbližšími sousedy.

Klokani začali úvod utkání náporem, z něhož těžil záložník Jan Moravec. Jeho akci s následnou střelou však poprvé skvěle vyrazil zkušený brankář Blažek. Bývalý Sparťan ukázal své umění poprvé, nikoli však naposledy. Nutno dodat, že jeho obránci jej až příliš často nechávali vyniknout. Ani Jihlava však neopomněla útočit, což dokázala rána Lukáše Masopusta. Projektil mladého záložníka však nakonec minula bránu Martina Berkovce o zhruba půl metru.

Velká chvíle pro brankáře Jihlavy nadešla po patnácti minutách, kdy se k jeho bráně dostal aktivní Jan Moravec a hodlal ji ohrozit. Zblokovaná rána z pravé strany byla ale Blažkem výtečně vyražena. Přesto se Klokani mohli dostat do vedení, protože šanci na dorážku dostal pohotový Matěj Štochl. Také s hlavičkou mladého útočníka si však Blažek poradil a zachránil svůj tým od pohromy.

Po půlhodině dostal Štochl další příležitost k překonání Blažka, ale hostující brankář si s jeho akcí skvěle poradil. První poločas zakončili suverénní domácí hráči další povedenou akcí, když Josef Jindřišek nahrával před bránu nabíhajícímu Jakubovi Horovi. Mladý útočník patřící Plzni ale míč z voleje napálil nad bránu.

Také do druhého dějství vstoupili hráči domácích Bohemians aktivněji. Dvě minuty po návratu ze šaten dostali díky nedorozumění hostujících obránců s Blažkem příležitost ke skórování, ale veterán mezi jihlavskými tyčemi napravil situaci dalším skvělým zákrokem. Po hodině hry mohl síť za jeho zády poprvé rozvlnit David Bartek, ale jeho nájezd z levé strany zastihl Blažka připraveného. Stejný duel se opakoval o pár minut později, opět se však radoval hostující hráč. Brankář Jihlavy byl dnes k nepřekonání, o čemž se přesvědčil také Jan Moravec.

Před koncem zápasu si na přihrávku skvěle naběhl mladičký záložník Petr Nerad, ale pálil asi metr nad Blažkovo břevno. Také závěr utkání patřil domácím, střídající Moustapha Ndiaye ale poslal míč mimo tři tyče, takže se oba týmy rozcházejí s bodem na kontě a bez vstřelené branky.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
klokan.paul

2:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X....0:0

Reagovat
monty25

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele