26. kolo
25.04.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SK Kladno - 1. FC Slovácko 1:0

Kladenský stadion viděl fotbalovou bitvu, jak se patří. Záchranářský souboj nakonec vyhráli domácí, kteří byli po celých 90 minut aktivnější a po několika měsících tak konečně opustili sestupové příčky.

Domácí vstoupili do zápasu daleko aktivněji, jako kdyby chtěli naznačit, že se svého soupeře ze Slovácka nezaleknou ani se zkušeným trenér Miroslavem Soukupem v zádech.

Hned v sedmé minutě totiž vznikla před hostujícím Filipkem velká mlýnice, po které se k míči dostal Strnad, ovšem jeho střelu dokázal odhlavičkovat Kubáň.

I v následujících minutách se na hostující branku valil jeden útok za druhým. Svěřenci trenéra Procházky navíc byli hnáni téměř vyprodaným hledištěm, na němž se tísnilo přes tři tisícovky diváků, což na stadionu Františka Kloze rozhodně není obvyklé.

Čas během kterého se Kladno snažilo neustále udržovat hostujícího brankáře v pohotovosti pomalu doklopýtal ke 40. minutě. To se před ním objevili hned dva Kladenští útočníci, ovšem ani jeden z nich nedokázal padajícího gólmana překonat. Celou hádanku pak navíc rozluštil asistent rozhodčího, který odmával ofsajd.

Gól tak padl až o dvě minuty později. Zoubek poslal dlouhý míč na Tatanašviliho , který dokázal nastavit hlavu natolik přesně, že míč doskákal až za brankovou čáru.

Ve druhém poločase se na trávník nejdříve dostal kanonýr Švancara, po něm i zkušený Zelenka, ovšem ani jeden z nich nedovedl hru týmu z Uherského Hradiště pozvednout. Prvně jmenovaný navíc po hodině hry sledoval, jak se Strnad v hloučku hráčů protlačil k hlavičce a trefil břevno.

Když pak v samotném závěru neproměnil hostující Nestorovski šanci po velkém závaru v pokutovém území Kladna, kterého se zúčastnil i brankář Filipko, dokázali Středočeši vybojovat tři body a přeskočit v tabulce Slovácko, které tak spadlo do sestupových vod.

Autor: Filip Horký / idnes.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
goodbay

Dobře Kladýnko

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tady ti betonaři nebudou i příští sezonu...Jenom to ne

Reagovat
goodbay

no myslím, že na budějky nemaj, v tomhle směru bohužel, že padá střížkov už i loni měli střížkovští víc než gol na zápas.

Reagovat
kalla

Co to zas meleš ty šmoulo Kladno ani Slovácko nehrálo dneska beton, fotbal nic moc, ale určitě to nebyl beton..

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím dnešní zápas, to byl souboj o setrvání. Ale bez Kladna, Střížkovu a Budějovic by bylo lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti silnějším beton hrajou, to vidí každý

Reagovat
kalla

Tak si připiš ještě Bohemku a Sláviji minimálně

Reagovat
smazaný uživatel

Skurvený Kladno

Reagovat
kalla

Sám seš, Ó velký lorde s rozbitým r na klávesnici

Reagovat
Hiko

Gratulace do Kladna , dole to bude ještě pěkně zamotané.

Reagovat
smazaný uživatel

Kladýnko do ligy patří a hotovo!!! Dolů se Střížkovem Slovácko,které si ligu koupilo!!!

Reagovat
goodbay

spíš budějky...to je strašná haluz co hrajou..slovácko jakžtakž to jde..a "pravá" bohemka to jsou taky střelcí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele